26 april - DT kort för Pysseldags!

Torsdag och dags för mig att blogga hos Pysseldags!

Skutta in på den bloggen och se ett kort där jag har maskat!Välkommen!
Rosa


22 april - veckans julkort

Veckans julkort är klart!

Den här gången var utmaningen så här:
Skapa ett julkort med endast tre saker (utöver själva kortbasen/cardstocken):
Mönstrade papper (fler olika är tillåtna)
Ett stämpelmotiv (endast en stämpel, men ni får skriva eller teckna för hand)
En dekoration (blomma, band eller någonting annat, men endast en/ett).

Jag har använt en grå cardstock. Ett mönsterpapper från min älskade kollektion från Docraft, ett band och en stämpel. Det är en digistämpel jag köpt från Weestamps. Jag har färglagt med Promarkers och MCP-teknik.

Kram Rosa


22 april - Malin har en blogcandy!


Min DT-kollega Malin på Pysseldags firar att hon varit DT hos Kristinas Scrapbooking ett år!Besök henne på http://me-carddesign.blogspot.se för en chans att vinna de fina sakerna på bilden!

Kram Rosa


23 april - utmaning hos Bildmålarna

Jag har varit på pysselträff och några av oss gav oss på en utmaning som Bildmålarnas utmaningsblogg har just nu. Vi spelade bingo. Jag valde diagonalt med vingar, blått och band.

 

Det här är mitt bidrag.Material: Blå cardstock, mönsterpapper från Maja design, band, bildmålarnas stämpel, siffran är utstansad med en sizzix bigz, bokstäver alfastickers och så en fjäril. Stämplen på insidan är från Reprint och min personliga stämpel på baksidan kommer från Pysseldags.

Ha en fin dag! Kram från Rosa


19 april - DT inlägg hos Pysseldags


Torsdag IGEN! Otroligt så fort det går. Men vi väntar fortfarande på vårvärmen och snart är vi väl där!
Idag ser du mitt inlägg hos Pysseldags där jag har provat att sy på kortet. Du ser en liten del av det här. Vill du se hela kortet så surfa över till Pysseldags istället!Välkommen!
Kram Rosa


16 april - bidrag till julkortsutmaningen vecka 15

Utmaningen för vecka 15 var att följa den här skissen.
Jag gjorde ett ganska rent kort, som skulle passa lika bra tror jag till utmaningen för vecka 16 :-) (sparsmakat)

Mitt kort blev så här:Min nya stans från Memorybox (granen) fick börja jobba direkt den kom :-) Jag har sprayat grön perfect pearl på den så den skimrar lite. Mönsterpapper från Pion och bilden från ett klippark av okänt märke. Magnolia-tag bakom bilden.

Kram Rosa


14 april - champagnekort till brodern

Min lillebror fyllde år igår och det behövdes självklart ett kort till den tilldragelsen!

Jag har gjort ett kort inspirerad av min DT-kollega Malin som härom veckan gjorde ett kort format som en flaska till en student. Jag hittade en mall på nätet, den hittar du HÄR och så körde jag igång.

Jag googlade bilder på hur champagneflaskor ser ut för inspiration. Det fick bli en grön cardstock för själva flaskan. Chokladtomtarna som jag köpte till jul fick offra sin kostym av guldfärgad folie (obs att tomtarna inte blev uppätna utan fick hamna i komposten).Jag gjorde en etikett med alfastickers, peeloff och utstansade siffror som jag embossade med lite guld.På baksidan satte jag också en bit guldpapper från tomten och så min namnskylt.På insidan blev det plats att skriva sin hälsning, grattisstämpeln är från Reprint. På vänstra sidan har jag gjort en ficka där presenten kunde läggas i :-) Lite guldembossing för att få lite färg.På framsidans etikett satte jag en tjusig pinuppa, Bodacious Bev, från Kenny K som jag har färglagt med promarkerspennor.
Jag har lagt på glossy accent på stövlarna som jag såg att flera gjort när jag tittade på Kenny K's inspirationsbilder.
Det blir roligare och roligare att färglägga nu när jag äntligen börjat komma underfund med hur färgerna blandar sig med varandra!Här är kortet i helbild.Brodern gillade sin present och sitt kort och det sitter nu på hedersplatsen på kylskåpsdörren. :-D

Ha det så bra! Lämna gärna en hälsning innan du går.
Kram Rosa


12 april - DT kort i metall hos Pysseldags

Tänk att det är torsdag igen och dags för min dag hos Pysseldags!
Den här gången har jag gjort ett lååååååååångt inlägg med många bilder om hur jag gjort mitt kort i falsk metallteknik. Har du aldrig testat det tidigare? Kolla Pysseldags blogg omedelbums!
 Välkomna!


8 april - julkort för vecka 14

Jag gör det igen, ett julkort i sista minuten. Men det har ju varit mycket nu med bröllopsdag, födelsedag och påskfirande så det är bara att acceptera :-) Jag är ju klar i alla fall.

Veckans utmaning har varit att ha med något av julens djur på kortet. Det fick bli tomtens renar med Rudolf i spetsen :-D

Pappren är glittriga och tänk vad det är svårt att fota så de kommer till sin rätt. Men snöstjärnorna på grundpappret glittrar och även tomten och hans renar gör det.

 

Snöflingeswirlen är från Memorybox, jag har embossat den med frosted crystal och monterat på 3-D kuddarSamma sak med stämpeln från Reprint, den har ett embossat lager ovanpå med frosted crystal.Tomten och renarna.Kortets insida. Stämpel från Panduro. Rudolf är utklippt från mönsterpappret.På baksidan har jag satt min logga på tillhörande bård som blev kvar när jag klippte ut slädekipaget.
Nu är det 50 dagar kvar till pingst. Dags att börja tänka på konfirmationskort/bröllopskort också kanske att varva med julkorten :-D

Kram Rosa

8 april - blogcandy hos May Britts papir og såntEn helt fantastisk bloggcandy hos May Britt! Det finns en chans på den fram till 30 april.
Kolla in på hennes fina blogg: http://maybritts.blogspot.se/2012/03/bloggcandy.html

Rosa


7 april - påskkort

Min son har också scrappat lite! Han har gjort ett påskkort till sin pappa från mig och honom.
Han vill väldigt gärna att jag ska blogga det och det är väl klart jag gör det!

Till saken hör att min man gillar fiskar. Inte fiske, utan fiskarna i sig och vi tyckte pappret blev perfekt till honom :-) Dessutom i glada påskfärger.Gabbe har färglagt den söta kaninen med Promarkers.

Kram från Rosa och Gabbe!

6 april - fått födelsedagskort!

Igår hittade jag ett kuvert i brevlådan och då blev jag så glad, så glad! Jag har fått ett jättefint födelsedagskort till idag av Åsa/asamia och ett gäng utstansade fotohörn (jag letar den här QK-dien med ljus och lykta så har du en till salu är jag intresserad!)

Tack så mycket Åsa, än en gång :-)
KRAM!
Rosa

5 april - bidrag till Fjäderfestival 2012

Jag är så glad att jag testade att göra påskägg i metall att jag fått mersmak. Hittade en tävling där man kan vinna inkagold som jag skrev upp på önskelistan igår :-) Pyssloteket har en tävling som heter Fjäderfestival 2012 och från och med den 6 april kommer alla bidrag att finnas upplagda på deras blogg. Då kan man gå in och rösta på det bidrag man tycker ska vinna! Rösta på min påskpåse är ni snälla så lovar jag att göra något nytt i metall med lite inkagold effekter ;-)Kram och Glad Påsk!

5 april - Kärlek i en liten ask! DT-kort för Pysseldags

Torsdag och bloggdag för mig hos Pysseldags!

Idag så är det inte bara skärtorsdag, det är en speciell dag för mig.
Kika in på bloggen och se vad det handlar om :-)

Du får en liten tjuvtitt på alstret härVälkommen!4 april - påskägg i falsk metall

Jag gör ett blogginlägg så här lite hastigt och lustigt på nattkröken. Såg nämligen ett så tjusigt projekt på facebook där påskägg var omgjorda i falsk metall-teknik. Jag har haft en rulle aluminiumtape hemma ett tag men har trott att det här ger man sig inte på i första taget. Men idag gjorde jag det och det var så kul! Jösses amalia vilka grejer man kan göra!

Jag har liftat Malin Johanssons (från facebookinlägget) ägg då jag själv inte hade några idéer först :-)
Jag tog ett gammalt påskägg från förra året och gjorde först en namnskylt med sonens namn. Jag har använt ett Quickutz alfabet "Chemistry" och sen tejpade jag fast det på ägget. Jag satte fast en bit punchinella, några fjärilar, rosblad och en magnoliaswirl.
På underdelen fick jag för mig att testa om det gick att se text som är stämplad. Jag stämplade "happy easter" från Pysseldags och så embossade jag texten. Det funkade! Jag satte fast lite ostklut (eller gasväv kan man ju säga) över större delen av ytan, några pappersblommor (som inte riktigt syns tyvärr) och så en till magnoliaswirl.

Sen klippte och klistrade jag bitar av aluminiumtejp från Biltema. (Biltema är verkligen en scrappares favoritställe!).

Så här kommer en liten bildkavalkad:
Jag har ju inga specialverktyg (än, hehe) men det var riktigt roligt att rota runt i lådorna och pysselväskan för att hitta nya användningsområden för det som finns hemma redan. Jag har använt mig av skaftet på en gammal skalpell och gjort mönstret runt kanterna, en stompf har fått göra jobbet med att ta fram konturerna runt tex bokstäver och blomblad. skalpellens hål för själva kniven fick bli skruvskalle som jag tryckte ner med jämna mellanrum runt ytterkanterna. Sedan tog jag en stiftpenna, utan udd, och gjorde småhål som popnitar runt vissa bitar. Jag hittade en flaska med svart hobbyfärg efter ett medlemspaket från Creative club och så penslade jag hela ägget och så torkade jag av det. KLART!

Nu vill jag ha Inca gold pasta....  det har jag sett på Youtube att man kan ha. *skriver upp det på önskelistan*

Har du inte testat förut, så kasta dig in för det var urkul! Allra helst efter att färgen kommit på.

Nu säger jag godnatt men lämna gärna en kommentar om vad du tycker om ägget!
KRAM
Rosa


2 april - leverans!

Tjohej!
Jag är glad för jag har fått paket! ÄNTLIGEN! som jag har väntat. För första gången skulle jag beställa från Wild Orchid Crafts WOC och det gjorde jag den 3 mars. Alla jag känner brukar prata sig varm om vad snabba de är med leveransen och när det gått en vecka och inget paket kommit började jag ana oråd. Mailade till WOC efter ett tag och fick svar att det kunde ta upp till 20 vardagar och då hade det gått 9. Men idag, den 20:e vardagen kom ett skamfilat paket och det innehöll detta:Så idag blev det lilla julafton!

1 april - julkortsutmaning v 13

Jag kämpar på med julkorten, det är inget aprilskämt utan fullt allvar :-)

Jag hann inte med att göra något julkort förra veckan, det var första gången jag missade, men nu är jag på banan igen.

Den här veckan lyder utmaningen hos ettjulkortiveckan.blogspot.com så här:

Gör ett monokromatiskt kort i valfri färg, men det måste innehålla: band, knappar, hjärtan, blommor, bling
och en fjäril.

 
Jag har gjort ett väldigt rosa kort, jag är jätteförtjust i de här pappren från Docraft.Här har jag fått in knapparna, gjorde på samma sätt som på en tidigare utmaning. Band (med blommor) och ett hjärta fick jag in också. Stämpeln är från Pysseldags På nästa bild har jag fått in blomma, bling (halvpärla och glitterlim) och fjärilar.En närbild på Mimosa från Bildmålarna. Hon är färglagd med Promarkers och MCP-teknik. Fjärilarna är utstansade med hjälp av min kantstans från Tonic Studios. Jag har embossat i hörnen med en liten swirl.På insidan kom det med lite fler hjärtan. Stämpelcollaget är från Reprint.Baksidan med min vackra personliga stämpel från Pysseldags.Lämna gärna ett avtryck innan du går så blir jag glad!
KRAM

RSS 2.0