30 september 2013 - -kort till pappa

Vilken helg det har varit! Lördagen blev helt fylld av scrapmässan vi hade här i Gävle med 7 härliga företag på plats och då är scrapgänget på plats och hjälper till. Jag fick med mig flera godsaker hem, men roligast var nog att jag hittade copicpennor till bra pris vilket jag inte hade räknat med alls. Budgeten (i den mån jag hade någon uttänkt) sprack rejält... 
 
Nu till dagens inlägg. Det var inte bara mässa i lördags, det var även min pappas födelsedag och den fick istället firas på söndagen. Jag knåpade ihop ett kort efter mässan och brände lite midnight oil, men ibland är det svårt att sluta pyssla när man kommit igång. Eftersom det kommit en ny utmaning på Copicmarkersverige-bloggen så passade den mig utmärkt, "gör ett kort till en kille/pojke/man/farbror", det tyckte jag stämde in bra på min pappa :) 
 
Jag har använt en Sizzix embossingfolder i form av en tegelvägg. Ett orangefärgat cardstock fick bli grunden och så färgade jag in foldern med svart stämpelfärg och körde det genom min Big Shot.
Runt kanterna har jag chalkat med distressfärg black soot. 
 
 
 
Stämpeln jag använt mig av är KennyK's digistämpel Handyman. Att jag valt detta tema beror på att det i mitt föräldrahem pågår en renovering av garaget. Det är nu nedrivet men ska byggas upp på nytt. 
 
Motivet är färglagt med Copics.
Hud: E13, 11, 02, 00 och R20
Kläder: B00, 93, 95, 97, 99, YR04, 07 
Skor: C9, 7, 5, 3, 1
 
 
Jag gjorde en liten skylt med hjälp av en ny die från Cheery Lynn. Jag satte min pappas namn på skylten med små stickersbokstäver. Jag chalkade dem lite med black soot. Två små brads fick fästa skylten. Siffrorna är från Sizzix och jag har lagt ett lager med glossy accent på dem.
 
 
 
På insidan gjorde jag en ficka i samma stil för att kunna stoppa i presentkortet.
 
 
Samma sak gjorde jag med baksidan och satte en bit tegelvägg även där. Min gamla handgjord av rundel fick komma till användning igen, den är gjord i datorn.
 
 
 
Här ser vi kortet lite från sidan också. Handyman sitter monterad med 3D-kuddar.
 
 
 
Ha det så bra!
Kram Rosa

26 september 2013 - DT kort för Pysseldags

Hej!
 
Idag bjuder jag på en liten kortvikning på bloggen. Formen kallas för matchbook. 
 
 
 
Du hittar fler bilder och lte mer beskrivet hos Pysseldags!
 
Kram Rosa
 
 

22 september 2013 - KennyK´s top 3!

Vad skådade mitt norra öga när jag tittade på KennyK´s utmaningssida nyss! Jag är vald av DT gänget till top 3 med mitt höstkort! Så glad jag är! *yeeehooo!*
 
 
 
 
 
Jag lägger in kortet här igen :-D
 
 
 
 
Glaaaaaaad kram från Rosa!
 

22 september 2013 - Babykort till Lisa

Hej!
 
Det här kortet gjorde jag till min kollega Lisa som fick barn i somras. Hon kom äntligen på besök till jobbet så vi fick uppvakta dem lite :-) Ellie är hur söt som helst, ojoj!
 
Jag har använt mig av de nya Maja Designpappren Sofiero. Textstämpeln kommer från Vilda Stamps. Blommor från Wild Orchid Crafts.
 
 
 
 
Digistämpeln kommer från Saturated Canary och heter New baby, passande nog :-) Jag har färglagt med Copics. Ovalerna är gjorda med Spellbinders.
 
 
 
Här ser man kortet lite från sidan så insidan kan skymtas. Mitt favorithörn från Pysseldags fick vara med även här. Jag glömde att fota hela insidan men det blev en hjärtliga gratulationer-stämpel och sen skrev jag dit allas namn.
 
 
 
Ha en fin dag! Kram Rosa

19 september 2013 - DT kort för Pysseldags

Hej!
 
Jag fattar inte vad tiden går fort! Det är redan torsdag och det är min bloggdag hos Pysseldags.
Jag ville göra något vintrigt/juligt den här veckan och så fick det bli.
 
 
 
I Pysseldags blogg hittar du fler bilder så skutta gärna över dit!
 
Kram Rosa
 
 

15 september 2013 - Höstkort till utmaningar

Hej!
 
Igår var jag på en härlig scrapträff med mina fina scrapvänner i Gävle. Jag kanske inte får så mycket gjort i kvantitet, men jag har med mig MASSOR med saker. Det är så svårt att packa tycker jag så då tar jag med så mycket som möjligt. Sen använder jag en tusendel.... :-D 
 
Det blev ett par alster gjorda i alla fall och ett tredje projekt hann bli påbörjat. Jippi! 
 
Jag gjorde ett kort för utmaning nr 5 hos CopicMarkerSverige och kombinerar den med en utmaning hos KennyK´s Krafty Krew challenge #155  och hos Wild Orchid Crafts challange #85
 
Utmaningen i Copicsbloggen är att kortet inte får vara fyrkantigt och så klart ska det vara färglagt med Copicspennor. Hos KennyK är utmaningen att använda höstfärger och ett motiv från KennyK. Wild Orchids krav är att det så klart är blommor från dem och att något utstansat ska vara med.
 
 
Jag har använt en die från Go Create för att undvika den fyrkantiga formen och så Spellbinders ovaler för motivet och textstämpeln.
 
 
Jag har färglagt digistämpeln Movie Star från KennyK med följande Copics:
Hud: E 13, 11, 00, 000 och R81
Hår: E 35, 40, 42, 43, 47 och 49
Kläder: YR 27, 23, G 99,94,28, 20
Skugga: C 1
Runt motivet har jag färgat in med Distress Ink Wild Honey.
 
 
Blommor från Wild Orchid Crafts, en die från Cheery Lynn.
 
 
 
Kortet lite från sidan. Jag har använt en textstämpel från Inkywings.
 
Mönsterpappret kommer från Maja Design Höstkollektionen från 2012. Ser fram emot den som kommer inom kort, eftersom jag älskar Majapapper :-D
 
Hoppas att du gillade kortet och får lite inspiration att göra ett eget höstkort kanske! :-D
 
KRAM Rosa

12 september 2013 - DT kort för Pysseldags

Hej!
 
Nu har det varit fattigt ett tag igen med inlägg, men så blir det i livet ibland, det hinns inte med allt som man skulle vilja göra. Men jag bjuder i alla fall in till min torsdagsbloggning hos Pysseldags! Idag kan du hitta den här sötingen (Mo Manning) och jag blir glad om du vill hälsa på och lämna en hälsning!
 
 
Ha en fin dag! Jag ser fram emot helgen för på lördag så är det äntligen dags för en hel pysseldag med gänget! Tjohooo!
 
KRAM Rosa
 
 

5 september 2013 - DT kort för Pysseldags

Hej!
 
Idag blir det lite vampyraktigt :-)
 
 
Välkommen till Pysseldags för att se hela kortet!
 
KRAM Rosa
 
 

RSS 2.0