Mässa och fler bokkort

Nu har jag varit på mässa igen och lyckats göra av med lite pengar. Jag tycker det är lika kul att handla material som att skapa korten :-)

Jag var till Uppsala i lördags och det blev en hel del papper. Det blev också en scoring board från Martha Stewart, underlättar när man ska jobba med tum istället för cm. Några stämplar, blommor, en fin kantstans också från Martha Stewart, band och även ett set med askar som jag ska testa att "altra".Jag har också hunnit pyssla lite, har gjort två bokkort till skolavslutningen nästa vecka. Då ska sonens två fröknar få en varsin med en liten present inuti. Vad nu det ska bli det återstår att se, men det får inte vara större än att det får plats i "boken" :-)

Här kommer några bilder på deras kort:

Bokkort till sonens fröknar

Påskkort

Jag kör tiden lite baklänges just nu. Lägger in några bilder på det påskkort jag gjorde till mina föräldrar. Youtube är en riktigt bra källa för tutorials för olika vikningar. Den här vikningen kallas för "side step card" och det finns i lite olika varianter. Jag gillar färgkombinationen jag fick till och jag köpte även en bukett blommor till mamsen där gerberan var i samma färg som på kortet. Me like :-)Jag har färglagt Tilda-stämpeln med promarkerpennor. Det är lite pillrigt men jag blir ganska så nöjd med resultatet ändå med tanke på att jag inte har färglagt så många saker än.

Martha Stewarts Fjäril är ett måste på mina kort tydligen, den är så fin så jag kan inte låta bli att klämma in den här och var.Imorgon, eller rättare sagt idag med tanke på att klockan dragit iväg, ska jag nog leta mig till Uppsala och gå på scrapmässa. Resten av familjen får titta på akvarieaffärer under tiden :-)

Pysselhörna

Jag skulle verkligen vilja ha en pysselhörna. Som det är nu använder jag mig av köksbordet och i helgen har mina föräldrar varit här så då blev jag tvungen att plocka undan ALLT. buhuuu. Nu är allt så välstädat och fint så då bär det emot att "stöka till" med alla scrapgrejer.
Men jag håller på med ett projekt. Jag har gjort ett bokkort till, min nya favoritvikning. Det skulle jag vilja få klart så det kan nog hända att jag kör lite kvällspyssel om en stund i alla fall.

Jag tänkte jag skulle lägga in lite bilder på mina tidigare kort. Min kompis Fia fyllde 40 år tidigare i år och hon fick någon dag före födelsedagen sin andra son, Frank. Här är de kort jag gjorde till dem:Kortmodellen heter Tri-shuttercard, jag gjorde kortet på natten innan kalaset. Här är den tutorial jag hittade på nätet: http://www.youtube.com/watch?v=su-3T3sd4r0&feature=related Franks kort är gjort med Maja designs fina crea diem-papper. Nallen är mitt första försök till att färglägga stämplar vilket gav mersmak så nu har jag köpt in många fina färger på promarker-pennor. På insidan av kortet satte jag en tag som jag stämplat bä bä vita lamm på. På blomman och bladen har jag sprayat glimmer-mist, det gäller för båda korten. Tycker att det blir så fin glans av det.

En scrapblogg är skapad

Då har jag gjort slag i saken och skapat en ny blogg!
Jag var på scrapmässa i Bomhus i lördags och då satt vi några stycken och pratade om bloggeri, så nu går jag från ord till handling :-)

Jag har inte hållit på med scrapping så länge, men jag tycker att det är så himla kul. Allra mest gillar jag tydligen att handla saker, men jag skyller på att jag måste ju ha saker för att kunna pyssla :-)

Här är mina inköp från i lördags: cardstock i flera olika färger, former och storlekar, 10 promarker-pennor, 3 st Magnoliastämplar, textstämpel, blommor, band, cutting-dies till min QK revolution, lite verktyg, brads, kantstans, väska till cardstocks, fingerduttar och chalks.

Mina fynd på mässan i Bomhus den 7 maj

Scrapdraken visade på mässan hur man gör en vikning av kort som de kallar Bokkort. Jag var tvungen att testa mitt material när jag kom hem och har nu gjort mig ett eget bokkort. Det var så kul! Perfekt att använda som presentask för t ex smycken.

Min version av ett bokkort, tillverkat mestadels av material inköpt på mässanDetaljbild på bokkortetJag har satt en fjäril inuti

Blir du sugen att testa att göra ett bokkort själv? Kolla in Scrapdrakens tutorial.
Natti natti
/Rosa

RSS 2.0