Tävling på Panduro

Fick för mig att jag skulle slänga in min korsett i tävlingen som Panduro har inför släppet av en ny hemsida. Min korsett är tillverkad i papper jag köpt där och limmet kommer nog faktiskt också därifrån när jag tänker efter.Gå gärna in och rösta på mig, om du har ett facebook-konto så fungerar det. Här är länken till min bild :-)

http://www.skapanytt.se/gallery/photo/57

Heja heja!

/Rosa


Presentkorts-kort

Sonen ska på 8-års kalas idag så nu har jag skrapat ihop ett piratkort med en presentkortsinsats. Den söte piraten är från Nellie Snellen och kartan är från Vilda.

Jag gjorde presentkortsinsatsen först med paketmönstrat papper, men sedan när kortet började ta form så passade det inte längre. Jag pillade loss den och satte dit det prickiga istället. Tycker det blev mer balans i kortet då med ett återkommande tema. Nu kommer väl inte födelsedagsbarnet kanske att tänka på sånt, men man vet ju aldrig :-)

Här är bilderna:Jag har satt ett tårtpapper med döskallar på runt kortryggen. Har klämt en siffra genom Bigshoten (tjoho!) och stämplat lite. Bandet är limmat runt om, vi får se om det håller.Här är baksidan.Jag har kladdat runt lite med en distressfärg så inte pappret skulle vara så bländande vitt.Presentkortsinsatsen hittade jag hur man gör på Scrapparazzis blogg (OBS! Jag upptäckte idag 3 maj 2014 att länken med tutorial inte längre finns kvar, de har tagit bort den av någon anledning.) Fiffigt så det förslår! Ett presentkort från SF-bio får plats perfekt.
(8 maj 2014: jag har nu gjort en egen tutorial för presentkortsinsatsen, den hittar du i mitt DT-inlägg hos Pysseldags Jag har färglagt med Promarkers och fäst med 3D-kuddar.Samma sak med skattkartan, färglagd med Promarkers och uppkuddad.

Hoppas sonen får kul på kalaset! Själv åker jag till Dalhalla och sjunger gospel hela dagen, kom gärna och lyssna på konserten kl 20.00!

Godnatt...
/Rosa
Big shot!

Tjoho! Idag fick jag paket (igen)! Beställde en Sizzix Big Shot natten mot måndagen och nu är den i mitt kök :-) Jag har en QickKutz Revolution sedan ett tag tillbaka också men den här makapären klarar av att stansa och embossa lite bredare saker. Ska bli jättekul att prova den snart.

Ny medlem i familjen :-)

Köpt från Helihak i Ludvika, tack för bra service Gunilla!


Teljuskort

Jag gillar att testa olika kortvikningar och får nya favoriter varje gång :-) Jag släpade fram alla mina pysselsaker igen igår kväll och körde (som vanligt) ett nattarbete med korttillverkning.

En stor inspirationskälla är en norsk scrappare, Marianne, som gör helt otroligt vackra saker och på hennes blogg hittade jag instruktioner hur man gör den här sortens teljuskort som jag gjorde i natt. Jag har ett gäng doftande teljus hemma då jag köpt en massa (när jag väl handlar så handlar jag) från Partylite, jag tände ett med agave nektardoft för inspiration och gjorde ett kort som innehåller 6 gröna agave nektarljus.
Det fick bli ett grönt kort för att matcha ljusen och jag embossade med hologrampulver så det skulle bli lite mer liv i det gröna. Jag har chalkat alla kanter och stansat med en x-cut för att få lite mönster.Ett rosa band håller om ljusen och samma sorts band sitter på utsidan också. Hålet jag gjorde liknar mer ett ägg än en oval, men så kan det gå när man inte kommer överens med skärgrejen. Nåja, det går ju att få ut ljusen ur asken i alla fall... jag måste ju ha något att jobba på också, eller hur :-DJag har använt en bit småblommigt som blev över när jag gjorde after-eightautomaten till att klä asken, bokryggen och fickan som håller en tag.Jag gillar verkligen den där stämpeln (från inkido) och tycker den passar till ett kort som innehåller värme.Jag gjorde framsidan så ren och enkel som möjligt, använde en stans från Spellbinder och stämplade "istället för en blomma" (vilda stamps) inuti. Den är monterad med lite distanskuddar och bandet har jag tejpat fast runtom.Så hålls den ihop då av en rosett.

Nu har kvällen kommit igen så kanske det blir lite mer pysslat :-)

Lämna gärna en kommentar när du är här!

Kram Rosa

Slut på semestern

Tänk vad tiden gick fort, en månad bara svischade förbi som en oljad blixt! Jag började jobba igen i måndags och är helt slut när jag kommer hem så något pysslande har det inte blivit. Jag har packat ihop alla saker så att köksbordet kan användas till det som det är tänkt, att äta vid. Men jag tror minsann det åker fram igen till helgen :-)

Idag har jag brottats med kopieringsapparaten, jag ville förstora mitt korsettmönster och det var ju inte det lättaste, men tillslut kom det ut något som jag nog kommer att kunna använda, tjoho! Nu ska jag planera lite vilket papper jag ska använda, kanske någon Majadesign.

Sitter och letar stansar så jag kan få till lite snygga inramningar till korten, funderar på några av Nellie Snellens. Jag skulle helst vilja prova innan jag köper, men ska se om jag hittar exempel på youtube. Såg ut att finnas lite instruktionsfilmer där.

Här är lite gammal skåpmat nu när jag inte kunnat göra något, det här kortet gjordes för exakt ett år sedan till min mammas födelsedag, det var mitt allra första kort.
/Rosa

Födelsedagskort

Jag har lagt ännu ett nattarbete på ett kort. Mycket av tiden sitter jag och glor och kliar mig i skallen då jag har svårt att bestämma mig för hur det ska vara. Men nu blev det så här i alla fall.
Nu har jag en vän som fyller år i morgon och det här ska postas idag, hoppas att det håller. Jag får nog köpa ett vadderat kuvert.Jag har tidigare färglagt en Magnoliastämpel, Tilda som håller i en tårta och nu var det dags att den fick användas. Jag använde en Nellie Snellen-die för att göra den bruna bakgrunden. Jag har chalkat kanterna och ovalerna med en kopparfärgad dyna.

Utvikt

Jag har vikt kortet som en slags stege och satt den fantastiska stämpeln grattiscollage från Reprint längst fram.

Sett från sidan

Jag har gömt ett par taggar som man kan dra ut, "Man blir aldrig gammal bara äldre" från Vilda stamps:
 Den andra är från Inkido:

Den andra gömda taggen utdragen

Taggarna sida vid sida:

Här är båda taggarna

Närbild på Tilda:

Närbild på Tilda


Närbild på "blomsterarrangemanget" (suddigt, men strunt samma):

Närbild på blommorna

Kortet med sina tre delar:

Alla tre delarna exponerade

Ha en skön dag!

Kram Rosa

Fru Frossa

Ännu ett projekt har genomförts i natt. Jag får se till att börja vända tillbaka dygnet då semestern snart är slut, (buhu). Jag har gjort ett "Side step card", vet inte vad det kan kallas på svenska.Jag färglade en stämpel som jag köpte i söndags på mässan i Leksand. Det är Fru Frossa från Bildmålarna som fått lite färg gjord med Promarkerpennor. Det gjorde jag på dagtid medan det var grått och tråkigt ute, sen fick hon ligga till sig lite till natten när jag gjorde själva kortet :-)

Fru Frossa från Bildmålarna. Jag har färglagt henne med promarkerpennor

Stämpeln "Ett visst mått av begär..." är också från Bildmålarna och hör ihop med bilden. Den är monterad på en kudde så den ska stå ut lite från kortet. Jag färgade in rött på hjärtat när jag stämplade och har ritat "stygn" runt om.

Passande text till Fru Frossa

Stämpeln "Till en speciell vän" kommer från Stämpelkällan som jag fick på posten för ett par veckor sedan. Jag har satt ett band med rosett runt om nederkanten. Rosetter är ju hemska att göra. Försökte följa en film på Youtube och fick göra om det flera gånger. Tror det största problemet är att de som visar hur man gör är högerhänta, men jag är vänsterhänt och det funkar inte så bra med finmotoriken då :-)

Så här ser kortet ut när det är ihopvikt:Och här lite från sidan:

Sedd från sidan

Dags att åka och bada lite kanske, för kors i taket så skiner solen idag!

Lämna gärna lite spår efter dig i gästboken!

Kram Rosa

Nu är det klippt

Nu har jag monterat stämplar hela dan, nästan... Det är helt otroligt vad mycket jag kunde få ut av en enda EZ-mount, 36 stämplar räckte det till! Nu var inte alla så där jättestora förstås, men ändå. Det blev totalt 40 stycken klara under dagen.Det värsta var att saxen blev så kletig av klistret men jag tog lite aceton och det hjälpte väl något i alla fall.

Nu på kvällskvisten fick jag för mig att göra en tårta, men inte vilken tårta som helst. Den är mjölkfri, glutenfri och helt utan kalorier! Fantastiskt, eller hur!Leksandsresa

Jag har varit på mässan i Leksand, helt otroligt att vi kom iväg till slut! Jag hade lite fantasier om att det skulle kunna bli en minisemester samtidigt men av det blev det inget. Det blev helt enkelt en dag som var mest kul för MIG :-) Min tålmodiga familj var med och jag hann titta ett par timmar. Titta och titta, jag handlade ju också så klart! Är inte bara duktig att handla på webben, live går bra det med :)

Här var helt klart stämplar i fokus med flera stämpelföretag på plats. Jag köpte många stämplar och jag köpte självklart några ark EZ mount så nu kan jag montera stämplar på löpande band, hihi!

Här är mina senaste fynd!Inkywings hade en fyndlåda med utgående stämplar som jag glatt dök ner i och hittade några fina texter.Bildmålarna hade också massor med fina grejer så jag slog till där med.Vilda stamps var också på plats och de har alltid en massa skojiga stämplar, man skymtar en skattkarta i ena hörnet som är från dem. Jag köpte lite annat också som stickles, tags och limpenna.Något jag gillar är Maja designs vackra papper, jag skulle vilja ha ALLA. Jag begränsade mig till några stycken. Den här gången :-)Nu ska jag gå och fortsätta montera stämplar. Har hunnit göra 7 och har väl en 25 stycken till att göra som legat länge och väntat på EZ. Tjo!

Ordning och reda?

Jag har vänt upp och ner på alla mina saker i vild förtvivlan och letat EZ-foam till mina nya omonterade stämplar. Jag har då för mig att jag ska ha ett ark hemma någonstans men det finns bara inte. Funderar nu på om jag bara har drömt att jag skulle ha ett sånt. Suck.

Eftersom jag inte har någon "egen" plats att sitta på när jag pysslar så sitter jag vid köksbordet, sakerna har jag i olika lådor och kassar huller om buller. Så resultatet av mitt sökande blev i alla fall att jag sorterade upp och strukturerade lite bland alla dekorationer och papper.

Så jag bjuder på en bild hur köksbordet såg ut medan jag "städade" och sorterade papper i olika kategorier. Jag insåg helt plötsligt vad otroligt mycket enfärgat papper jag har. Trodde inte jag hade nästan något...Jag kan ju tillägga att det var lika mycket grejer på golvet också. MEN ingen EZ-foam :-(

Blir nog som så att jag "måste" åka till Leksand imorgon och gå på stämpel- och scrapmässa! :-) Kanske kombinera det med en minisemester för hela familjen? 

RSS 2.0