24 april 2014 - DT-kort för Pysseldags

Hej!
 
Jag har testat chalkboard-teknik.
 
Kika närmare hos Pysseldags! :D
 
 
 
Kram Rosa
 
 

19 april 2014 - Påskägg i guld

Hej igen!
 
Jag delar med mig av ett till ägg jag gjort i år.
 
 
 
 
 
Det här ägget är först färglagt med akrylfärg men det blev så skarpt rödbetssalladsfärgat så jag lade på ett par lager med inka gold också. Här och var lyser det rosa igenom och det blev riktigt bra. Jag har limmat fast blommor och fjädrar på toppen med hjälp av smältlim och samma sak med spetsen runt om kanterna. En pärlswirl fick vara blinget på alstret. 
 
Den här ska jag ta med som gåva eftersom vi är bortbjudna på påskmiddag. :-)
 
Glad påsk!
 
Kram Rosa
 
 

19 april 2014 - Påskägg i falsk metall

Hej och glad påsk!
 
Jag gjorde ett påskägg i falsk metall-teknik för ett par år sedan till min son. Nu har jag gjort några till på beställning av min kusin som gillade idén:-) 
 
 
 
 
 
 
Materialet är vanliga påskägg 15 cm. Sedan sätter jag fast ostduk, skruvar, utstansade fjärilar, nyckelhål, nyckel och annat i lite tjockare material. Punchinella tycker jag ger en rolig effekt med sina små hål. Namnen har jag stansat ut med ett Quick Kutz alfabet. Sedan har jag tagit aluminiumtape och täckt hela ytan och gnuggat med en stompf. Sist har jag målat på ett lager med akrykfärg, låtit det vara en stund och sedan torkat av det mesta. På några ställen har jag sedan lagt på inka gold i ett par olika färger för att få rostkänslan. På det vita ägget har jag lagt på ett lager inka gold "gammal silver".
 
 
Ha en fin dag!
Kram Rosa
 

17 april 2014 - DT kort för Pysseldags

Hej!
 
Jag bloggar för Pysseldags idag och har gjort ett omtänksamt kort :-)
Fick en beställning av en vän.
 
 
 
Skutta gärna över och se mer detaljer om kortet!
 
KRAM Rosa
 
 

10 april 2014 - DT-kort för Pysseldags

Välkommen!
 
Det är min bloggdag hos Pysseldags som vanligt på torsdagar.
 
Jag kör en tjuvtitt på kortet här och så får du hoppa över till Pysseldags för att se resten!
 
 
 
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
Kram Rosa
 
 
 

4 april 2014 - Exploding box

Hej igen!
Nu duggar det tätt helt plötsligt med inlägg. Jag berättade häromdagen att jag gjort en exploding box till kollegan Eva som gått i pension. Vi arbetskamrater ville ge henne ett minne och jag var sugen på att göra en exploding box eftersom jag aldrig gjort en tidigare, så därför blev det en sån till henne :-)
 
Det blir ganska många bilder idag, det är svårt att göra den riktigt rättvisa men så här blev det i alla fall:
 
 
Asken är ca 10x10x10 cm. Det gick åt en hel del cardstock, ett till varje lager. Jag har återanvänt mig av de hörn man klipper bort från cardstocken för att få formen av ett plus/kors. Jag torrembossade de fyra vita bitarna med min kära prickiga folder och så tejpade jag fast dem på det yttersta lagret. Det blev betydligt stabilare och dessutom snyggare :-) Jag har använt mig av Spellbinders Fleur de lis i alla hörn och även till namnskylten.
 
 
 
Så här ser boxen ut från sidan. Jag har gjort det så stilrent jag bara kunnat. 
 
 
 
På undersidan har jag fäst min personliga stämpel från Pysseldags över sidenbandet och så satte jag fyra dew drops som fötter i hörnen. MEN de ramlade faktiskt av under tiden som boxen gick "laget runt" på vår avtackningsmiddag så jag rekommenderar att använda t ex brads istället och köra dem genom cardstocken, men det behövs inte fötter alla gånger heller. 
 
 
 
Asken från ovan. Har embossat locket också med prickar :-)
 
 
 
Tillsammans med en engelsk scraptidning fick jag med tre smala embossingfoldrar och en av dem blev helt prefekt att använda på lockets kant. 
 
 
 
Dags att öppna lådan. Locket är avlyft och ut exploderar sidorna :-)
 
 
 
Jag har gjort fyra lager med flikar eftersom vi är 16 personer i arbetslaget. Jag framkallade korten hos Audiovideo, så himla smidigt när jag tillslut gjorde rätt, tredje gången gillt, hihi!
 
 
 
Här ser man de fyra lagren lite tydligare, varje skikt något mindre för varje lager. Jag har varvat med vitt och svart. Jag köpte väven på Panduro för att få en fin fotomatta och lite glamour.
 
 
 
Bilden på mig i asken :-) Jag gjorde även svarta fotomattor av cardstock. Dessutom har jag för en gångs skull skrivit för hand. Små namnskyltar på varje kort så hon inte ska glömma bort oss :-D
 
 
 
Titta, mer handskrivet :-) När du saknar oss är vi här! Jag har stansat ut en bit svart kartong som är slät och även det här är en Spellbinder Fleur de lis.
 
 
 
I mitten lade jag en Ferrero Rocher, mest på skoj och så visade det sig att det är Evas favoritgodis :-D
 
 
Eva blev rörd och glad över boxen (och kortet som hon fick och som jag bloggade för några dagar sedan) och det värmer. ♥
 
Det finns många bra tutorials hur man gör en sån här box. Jag sökte bland bilder på Pinterest och hittade några där som jag sedan modifierade till den storlek som passade mig. 
 
Lämna gärna en kommentar innan du hastar vidare så blir jag så glad!
 
♥Kram Rosa♥
 
 
 
 

3 april 2014 - DT kort för Pysseldags

Hej!
 
Jag har lite påskigt idag i mitt blogginlägg hos Pysseldags!
 
Kila över dit för att se hela kortet :-)
 
 
 
KRAM Rosa
 
 

1 april 2014 - Kort till en pensionär

Hej!
 
Jag fick äran att göra ett kort till vår kollega Eva nu när hon går i pension. Vi hade en fin avtackningsmiddag i torsdags kväll och då fick hon det här kortet av oss. 
 
 
Mönsterpappret kommer från Bildmålarna och stämpelmotivet är Stempelgledes Vintage garden. 
 
 
på insidan använde jag ett vellumpapper som inlaga och har satt ett silversnöre runt ryggen. Pension-livets efterrätt är en digistämpel från Pysseldags. Resten har jag skrivit själv i word.
 
 
 
 
På baksidan har jag använt en spillbit av det som blev över från framsidan. Jag har stämplat min personliga stämpel, även den från Pysseldags och så har jag satt remsan på en bit vit cardstock som är stansad i kanterna med EK-Success scalloped edge.
 
 
 
 
Blommorna har jag färglagt med Copics. R 20,59,81,83, 85, B 99, 97,95, 93, 00, YR 15, 17, G99, 20 YG 23
Runt om har jag färgat in med distress ink peeled paint. Dies är från Spellbinders.
 
 
 
Här har vi kortet i dess ställ från Joy!. Inuti så hittade Eva ett presentkort från Resia så hon kan resa lite nu när hon blivit pensionär :-)
 
Vi hade även en till sak till henne som jag gjort, en exploding box, men det kommer jag att visa en annan dag.
 
KRAM Rosa
 

RSS 2.0