31 december

Gott Nytt År önskar jag er alla!

Jag hoppas att 2012 kommer att erbjuda massor med roligt scrappande med fina vänner!


KRAM
Rosa


27 december - facebookutmaning

Haha, jag har gått med i en grupp på facebook som går ut på att vi ska göra minst ett julkort i veckan HELA året :-) Det kan jag behöva som fick till ca 9 kort men som egentligen ville skicka fler.
Så det ska jag försöka mig på nu och vi får väl se hur sugen man är på julkort i juli, men jag börjar på i alla fall. Varje kort är en bonus till nästa jul.

Det här är mitt första i utmaningen:

Det fick bli ett kort i rosa och svart. Jag lägger in två då färgerna blir lite olika beroende på vinkel.

Jag har använt mig av Reprints papper och fotot är Sagen.
En liten spets under bilden och så Inkywings god jul-stämpel. Favorit i repris :-) Det fick bli några rosa halvpärlor i hörnen också.


26 december - god fortsättning!

Tänk så det susade till och så var julen över. Dessutom susade Dagmar till också så vår hammock blåste sönder helt.

Jag har inte haft tid att blogga mina sista julkort då det varit långa dagar på jobbet och sedan julklappsjakt :-) Här kommer i alla fall bilderna.

Jag har fortsatt använda mig av de söta arken jag köpte i Avesta.Vimpel med god jul-stämpeln från Inkywings.En snöflinga från Martha Stewart.Sen har jag gjort ett kort inspirerad av pepparkakor. Bakgrundspappret (hihi) är från Panduro. Stjärnan är från Inkido.Stämpeln är från Panduro och jag försökte få den att se välanvänd ut med hjälp av distress "old paper" och så knölade jag ihop pappret och rev lite i kanterna.Även här fick Inkywings stämpel vara med och så ett rött hjärtband från Ica. Som jag lyckades vända åt fel håll men det blev ganska bra ändå.Jag gjorde en liten ficka för att kunna skicka med en fotoremsa. God jul-stämpeln är från Panduro.Närbild på bildremsan (inklusive min juvel). Det är en spellbinders-stans med fotorutor och även där bandet sitter fast har jag använt mig av en spellbinders-stans.Nu hoppas jag på att få mycket pysseltid. Ska jobba i mellandagarna men sen har jag några dagar ledigt. Härligt!

Ha det bra!

20 december - julkort till chefen

Vi hade en pysselträff på jobbet i förra veckan, jättemysigt hade vi med lite glögg, pepparkakor och lussebullar. Det blev kortmakeri och jag och min vän Karin hade släpat med oss våra saker. Alltid svårt att välja ut vad man ska ta med, suck. Men en sak är säker, det är alltid för mycket :-)

Jag började göra ett kort som vi ska ge till vår chef och önska honom god jul. Det fick gå i blått, passar honom bra. Inkidos papper och klippark från Sagen tror jag. En vit spets och snöflinga med en kristall i mitten. Taggen är gjort med en QK-stans. Bokstäverna är foamstickers från Panduro.
 


Närbild på grabben. Jag har lagt glitterlim runt kanten.På insidan har jag embossat god jul med en av mina favoritstämplar från Panduro. Färgen på embossingpulvret är denim.På baksidan har jag satt en bit av samma mönsterpapper som framsidan under min logga. Kanterna är färgade med distressen stormy sky.Nu ska jag göra slutspurten på julkorten!
Ha en bra dag!

19 december - pysselrum på G!

Äntligen! Jag har ett pysselrum snart! Hittills har jag ju suttit i köket. Eftersom jag inte orkar/vill plocka undan allt varje gång jag pysslat så har köket sett ut som ett slagfält sen i somras (ungefär) och mat får ätas i vardagsrummet istället. Men nu är förändringen på gång, det är lååååååångt ifrån klart men jag har i alla fall ett bord :-) Jag är glad för det lilla. Jag har köpt en byrå och en hurts som ska monteras också.
Nu har jag bara fotat mitt lilla bord, resten av rummet är fortfarande fyllt av leksaker och ett akvarium men det låtsas jag inte om :-)

Jag har plockat upp lite saker på bordet och fyllt lådorna i skrivbordet, härligt!Nu ska jag blogghoppa och hitta bilder på andras scraprum/pysselrum för att få lite idéer. Det får nog bli några hyllor ovanför bordet i alla fall och en annan stol och bättre belysning.

Kom gärna med tips till mig!

11 december - mer julkort

Idag har jag gjort ett till julkort. Önskar att jag var lite snabbare så några fler än en om dagen kunde bli producerad...

Den här gången har jag använt mig av fyra lager papper från ett block jag köpte i Avesta. Jag har satt ett rött band och knutit en rosett runt en panel. Inkywings Godjul-stämpel på vimpeln. Små röda brads håller fast vimpeln.

Cherry Lynn-die för insidan och så har jag använt "old paper" distress för att färga in så det inte blir så bländande vitt.Baksidan med min logga.Ha en bra dag!

10 december - ramkort

Jag fortsätter julkortstillverkningen i rosa. Jag har ju ändå redan börjat på att klippa sönder arken igår :-) Jag fick för mig att testa att göra ett ramkort idag. Har sett såna i andra bloggar och tyckt att de är så läckra. Nu har jag följt BellaMios instruktioner och gjort mig ett eget.

Designarken jag använt mig av är som igår från Inkido. Dessutom har jag använt vanlig vit cardstock.Änglabilden är från ett klippark från Panduro.


Insidan är klädd med torrembossad vit cardstock. Det är varmembossat på den ena också med lite glitter. Jag önskar att jag hade det fina frosted crystal-pulvret som Snojbi har använt på sitt vackra kort! Men det får duga med min hemmablandning idag :-)Lyfte fram texten från designarket med hjälp av en spellbinder-die.


 
En Cherry Lynn-die har jag använt till den personliga hälsningen. Stämpeln är från Slöjddetaljer och inte från Reprint som jag skrev igår.Baksidan av kortet.

Ha en bra dag!

9 december - rosa julkort

Jag gillar de traditionella färgerna runt julen men det är också kul att göra julkort i en helt avvikande färg. Idag har jag gjort ett i rosa ton. Det är papper från Inkido, snöflingorna är gjord med en Martha Stewart-punch och så har jag stämplat "Julglädjen" från Inkido. Ett litet hjärta i rosa band fick bli pricken över i på det här kortet.Kortvikningen kallas för centerstepcard.Närbild på rosetten och hjärtat.Kortet ihopvikt.På insidan finns plats för en julhälsning. Stämpeln är från Reprint. Swirlarna på båda textstämplarna har jag gjort med favoritstämpeln från Panduro.Ha en bra dag!

8 december - grattiskort till maken

Idag fyller min käre man år. Det firade jag med att åka till Panduro som öppnade idag i Valbo :-) Jag hade gott sällskap av Gobiten.

Butiken blev jättebra tycker jag, finns mycket för oss scrapgalningar :-)

Men tillbaka till dagens huvudperson... maken. Han fick självklart ett kort. Jag gjorde det för ett tag sedan men idag fick det se dagens ljus.

Jag har använt mig av ett av mina favoritpapper från Maja Design, carpe diem. Magnoliatjej med hjärta och så en kakservett med lite glitter på. Fjärilen är från panduro. Kortvikningen är trishutter-card.

Ha en bra dag!

7 december - altrad pringlesburk

Jag har en bekant som gärna ville att jag skulle göra något fint att ge bort i jul till hennes bästa vän.

Jag har valt att altra en pringlesburk, jag tycker att de är tacksamma att arbeta med och goda att tömma... :-) Fast den här var tråkigt nog redan tom.

Jag har använt båda sidorna av ett papper från Pion med romantiska rosor och mörkröd baksida. Martha Stewarts hjärtstans fick också vara med, en liten virkad spets längst ner för att dölja eventuella gröna inslag från pringles sourcream/onion :-)På locket har jag stansat ut med en vågig spellbinder och en QK cirkelstans. Roxstamps underbara stämpel med "Du vet väl om att du är värdefull" är med så klart. Jag har stämplat lite swirls runt om. Ett par röda rosor och halvpärlor får pryda locket och ett hampasnöre är fastsatt runt kanten på locket.
Jag fick till en rosett på snöret utan större utbrott otroligt nog. Texten på mönsterpappret tycker jag riktigt förgyller burkens utseende.En metallfjäril som jag köpt hos Roxstamps fick ta plats på skarven.Jag gjorde en liten banderoll och stämplade Inkywings "Till en underbar vän" på. Lite swirlar fick vara med här också.I botten har jag satt min namnskylt och använt en spellbinder bakom.Ha en bra dag!

6 december - julkort

Här kommer mitt andra kort från träffen i lördags. Jag gillar ju kortvikningar av alla de slag och den här gången blev det ett centerstep-card. Linda/pysselbus gjorde ett först och sen hängde nästan alla andra på också. Jag fick låna en magnolia från senaste klubbpaketet som jag har färglagt med promarkers och pappret är fram- och baksida av ett Pionpapper.
Stämpeln är nog inkido.

Den blev lite suddig så titta inte så noga, bara notera hur kortvikningen ser ut :-)

Ha en underbar dag! Välkommen tillbaka :-)


5 december - kort från träff

Nu har det varit lite stiltje i bloggen igen och inte bara här utan även i pysslandet också. Men i lördags så hade vi en av våra roliga scrapträffar i alla fall och då blev det lite gjort igen!

Här är ett julkort jag gjorde utifrån en bild i en engelsk scraptidning. Jag skar några remsor i matchande papper och satte fast på ett cardstock och satte ett sammetsband runt om. Tomten kommer från samma 16x16 cm kollektion som remsorna och jag köpte det i Avesta.
God jul är en stämpel från Panduro har jag för mig.
Jag har fått mina naglar fixade idag också, brukar ju inte lägga upp annat än scraprelaterat men idag tror jag nog naglarna platsar :-)

Fixade av Annica Å

I morgon kommer ett nytt kort från träffen så välkommen tillbaka då! Lämna gärna ett litet spår efter dig när du är här!


RSS 2.0