31 januari - CD-fodralskort

Har varit hemma med en förkyld son och passade på att sitta vid pysselbordet igen.

Jag har gjort ett kort för Alla hjärtans dag. Hittade en fin beskrivning på CD-fodralskort hos Eviebee efter att ha blivit inspirerad på stickochpysseltokigs blogg.


Materialet är akvarellpapper som stomme och sedan Magnolias designark med rosor.



Baksidan fick också ett mönsterpapper och så min namnskylt.



Jag vågade mig på ett litet blomsterarrangemang igen med en liten hjärtformad kakservett bakom.



Texten är utskriven från datorn och så har jag använt två hjärtformade brads för att sätta fast bannern.



Inuti finns ett kort, jag har häftat fast ett hjärtmönstrat band med en röd klammer.



Hjärtstämpeln och svirvlarna i hörnen kommer från Stempelglede.



Även här finns en liten gömma för ännu en hälsning. Det finns plats för att skriva något eget till höger om "puss och kram".



Baksidorna på taggarna fick också bli rosenpappret från Magnolia.



Kortets framsida igen.



Ha en fin dag! Lämna gärna en kommentar innan du går :-)

31 januari - Johanna har en bloggcandy





Johanna har en fin blogg och har dessutom en bloggcandy som går ut idag.
Jag brukar aldrig vinna något men delar gärna med mig av länken. Titta runt hos Johanna och se en massa fint som hon gjort!



30 januari - Fjärilskort

Dagens kort är ett fjärilsinspirerat alster. Någon gång förra året köpte jag en Alota-stämpel via facebook med budskapet att LYCKAN är som en fjäril, om du jagar den så kommer den undan, men om du tar det lugnt så finns möjligheten att den landar på dig.

Jag vet faktiskt inte riktigt i vilket sammanhang det här kortet skulle kunna passa att ge till någon, kom gärna med förslag! Jag ville i alla fall göra något med mina fina stämplar och fjärilen från Martha Stewart.



Jag har äntligen hittat Kaiserkrafts blomsterhörn (hos Scrapbruket), såg den i en engelsk scraptidning i våras och har suktat sen dess :-) Färgtrycket kunde ha blivit bättre men det är klurigt med strukturpapper.



Min favorit-stans (en av dem) från Martha Stewart fick vara med. Har först stansat fjärilen i svart och sedan en i lila. Den lila fjärilen är också varmembossad med bridal-pulver. Den svarta ger en skön skuggeffekt.



Jag har stansat ut en cirkel rakt igenom framsidan så det blev som en ram.



Så här ser kortet ut på insidan. Stämpeln på insidan är från samma set som den på framsidan. Helt underbar tycker jag och passar bra till texten. Nu är några av blommorna dold bakom det utstansade men de får synas på ett annat kort framöver istället.



Några stenar får pryda hörnen. Jag har stansat ut hela insidans papper med en Cherry Lynn stans.



Kortet halvöppet.



Det var vad jag hade att bjuda på idag. Kom som sagt gärna med förslag på i vilket sammanhang texten passar bäst. Kanske till någon som behöver muntras upp lite.

KRAM Rosa


30 januari - scrappweb har bloggcandy



Jag följer en blogg "Scrappweb" som har en bloggcandy som pågår till den 14 februari.
Klicka på bilden för att komma till sidan.
Kram Rosa


29 januari - tomtetema

Men äntligen så fick jag lite tid att sitta och pyssla. Det är så drygt ibland när man så gärna vill men allt möjligt annat kommer ivägen.

Fast jag har faktiskt hunnit handla igen.... oups :-) Slog till på lite allt möjligt från Scrapbruket då jag ville ha Martha Stewarts stans med en kvist.

Jag har gjort veckans julkortsutmaning. Den här gången ska det finnas en tomte med. Det blev en liten söt tomte i nalleform som fick vara med på mitt julkort. Det är ett lite glansigt papper från Docraft.



Kortbasen är akvarellpapper och så har jag embossat med min fiskarsplatta för att få lite snöflingor i bakgrunden. Jag har också varmembossat med frosted crystal på hela snöflingepappret.

Fick för mig att testa fotohörnstansen jag köpte nu också, för att få lite kontrast fick det bli brunt. Röda sammetsband för att få in lite julkänsla. 



En liten klocka i rött band fick också vara med och så har jag premiäranvänt min Martha Stewart-stans med de fina kvistarna. Den har jag suktat efter lääääänge :-)



Med Docraft-pappret fanns också små utstansade skyltar så "happy christmas" fick det bli :-)



Ha en fin dag!

19 januari - påfyllning

Ok nu har jag gjort det igen. Handlat. Det kom två paket till mig igår! Tjoho! Min man retades med mig och hade gömt det som kommit hem i brevlådan och jag fick i stort sett leka gömma nyckeln. Men jag nosade ganska snabbt rätt på det, haha! Det var paket från Ljuva Änglar med en kantstans från Martha Stewart. Den har jag velat ha så länge och nu är den min. :-) Även hjärtan från Stempelglede och en julgran hittade hem till mig från Karlstad. Så kan det gå :-)
Scrap-Perra var inte sämre och fyllde på mitt förråd med julpapper, flera på rea, tack för det! Är man med i en julkortsutmaning så måste man ju se till att köpa julpapper så det räcker över sommaren... eller!?
Lite andra nödvändiga saker som lim och Zots blev det också. Det behovet har jag haft ända sen i lördags, puh vilken tur att jag slipper vänta längre :-D
En förvaring för 30x30 papper hittade jag också, den tror jag kommer att funka bra för mig.

Här kommer självklart lite bilder på mina inköp.













Men nu får det nog räcka med inköp på ett tag. Undrar om jag kan hålla mig så länge som till 10 mars? Då blir det mässa med scrapträff i Avesta. Jippi! 

18 januari - julkortsutmaning vecka 3

Den här veckan har jag fullt upp med allt möjlig som kommer ivägen för att kunna få scrappa. usch. Men jag har lyckats klämma in lite sen kväll/nattscrap fast jag vet att det är dumt...

Jag ville så gärna göra veckans utmaning i julkortsbloggen. Det är en skiss som får tolkas fritt, den ser ut så här:




Jag har använt mig av papper från Pion och bilden är från Sagendesign.




Jag har lagt lite stickles runt kanterna och har satt dit några små hjärtan också.



Jag har monterat ihop en blomma och använt mig av pyntbär. Jag delade en större så det inte skulle bli för tjockt. God Julstämpeln är från Panduro.



Jag klippte till självhäftande dekorband och satte dem i hörnen.



Jag har använt en EKsuccess kantstans på det gröna och sedan använt blomsidan på mönsterpappret jag har som bakgrund.


Ha en bra dag!

17 januari - Lili of the valley

Här kommer mitt tredje kort från lördagens träff. Jag hann inte göra det helt klart då men nästan :-) Jag är ju inte den snabbaste scrapparen i Gävle precis... Men 2,5 kort är bra resultat för att vara jag.

Stämpeln är från Lili of the valley, så himla söt tycker jag.
Alla rosa papper är spillbitar så jag minns inte vem som gjort dem. Jag har chalkat kanterna med walnut stain distress. Ett rosa nätband (heter säkert något tjusigt egentligen) fick också vara med.



Stämpeln är målad med promarkers och lite skuggad med MCP-teknik.



Jag hittade en liten blomma i gömmorna som var nästan exakt som den hon håller i handen på stämpeln. Så jag gjorde en lite "3-D effekt" av det och limmade på den.




Ett wellpapp-hjärta från Inkido fick också vara med. Jag lindade lite garn runt om.



Jag har till och med vågat mig på ett blomsterarrangemang! Är faktiskt ganska nöjd.



Därför lägger jag in en till bild på det, där det blir lite mer dramatiskt med hjälp av kamerablixten :-D



Välkommen tillbaka!


16 januari - hänglarflicka

Idag visar jag ännu ett kort jag gjorde på lördagens scrapträff. Snälla Åsa visade (igen) hur hon gör blomsterarrangemang och jag har försökt mig på ett sånt.

Jag har färglagt en hänglarflicka som förbereder sig för våren och ska så lite frön. Vad passar då inte bättre än att använda Maja Designs papper i samma tema :-)




Tjejen är färglagd med promarkers och så har jag lagt skuggorna med MCP teknik. Jag har använt en Spellbinder för skära ut formen runt henne och det är distress stormy sky som färgats in runt kanterna.



Så till blomsterdekorationen då. Jag har äntligen lyckats blanda lite olika blommor och även en liten pärldekoration fick vara med.



En kakservett är utstansad i samma cardstock som baspappret. Det är en Cherry Lynn-stans som använts.



I hörnen har jag dekorerat med hörnstans från Qickutz.

Välkommen tillbaka igen och lämna gärna ett ord innan du går!


15 januari - stjärnkort och award!

Jag var på en härlig scrapträff igår, underbart med en heldag i scrappingens värld. Det är så kul att få inspireras av varandra.

Apropå inspiration, jag har blivit tilldelad en award av MormorMargareta! TACK! Så kul att få veta att det jag gör kan ge någon annan inspiration.

För en award så finns det ju vissa "regler". Man ska förstås länka tillbaka till den man fått utmärkelsen av men också se ut 5 bloggar som jag själv brukar besöka och bli inspierad av. Det ska vara bloggar som har under 200 följare (hur man nu ska kunna veta det) och man ska förstås tala om det för bloggaren också :-) 

Jag ger gärna en award till de här fem bloggarna där jag hämtar inspiration:

Asamia
Snojbi
Sindra
Gobiten
Pysselbus


Idag ska ni få se ett av korten jag gjorde på träffen. Som ni vet vid det här laget så älskar jag annorlunda kortvikningar. I den julkortsutmaning som jag deltar i så har jag blivit inspierad av ett fint stjärnkort som Erika gjorde.

Så här ser det ut när det är öppnat. Jag har använt mig av Pink paisleys Butterfly garden, grön cardstock och en brun cardstock som jag stämplat och embossat med hologrampulver.



Jag älskar butterfly garden-kollektionen! Här i mitten så finns det plats att sätta in lämplig hälsning när jag vet vad jag ska ha kortet till :-D



Så här ser den ut stängd. Jag har satt en vit spets runt kanterna och vita halvpärlor i hörnen.



En metallfjäril för lite dekoration, den har jag köpt hos Roxstamps.



Här är färgerna i stort sett rättvisande.



Så här ser den ut på baksidan. Min lilla namnskylt ska ju också vara med :-) Försöker få med ett matchande papper så det blir ett genomgående tema.



Det finns flera tutorials på nätet för att göra ett sånt här kort. Jag gjorde ju självklart fel ändå på första försöket då jag glömde att linjalen är 30,5 cm och inte 30 cm. Titta gärna på den här tutorialen som Nettan (som också är en julkortsskapare) har gjort.

Välkommen tillbaka imorgon! Då får du se ett annat kort jag fick ihop på scrapträffen.


12 januari - utmaningskort vecka 2

Den här veckans utmaning i ettjulkortiveckan ska vara något med snö, snöflingor eller monokromt i vitt.

Jag har valt att gå på snöflingor och något så när monokromt :-)



Jag har använt mig av akvarellpapper och så har jag torrembossat ett ark med min Fiskarsplatta. Jag kör den i min Bigshot. Jag har sedan varmembossat alla snöflingor med en blandning av lite olika embossingpulver för att få lite glitter och glans.



Jag har gjort en dekorationsremsa och använt en kantstans från Fiskars och sen har jag sprayat på pearlmist så pappret glänser fint. Satte fast remsan med hjälp av snöflingebrads. Stämpeln jag har använt är från Reprint. Jag försökte stämpla lite snöflingor lite här och där på gottnyttår-remsan och det syns väl sisådär.



Ett band med en rosett (jag börjar få till dem något så när nu) och så lite halvpärlor (Panduro) i hörnet. Jag har chalkat kanterna lite försiktigt med en silverfärgad stämpeldyna så pappret skulle komma ut en bit från undre lagret.



En bild tagen med blixt så man ser hur det glänser här och där :-)

Ha en fin dag och välkommen tillbaka!

9 januari - sonens födelsedagskort

Här kommer bilder på kortet jag gjorde till Gabbe. Det är också ett surprise pop-up kort. Men här körde jag pirattema istället.

Stämpeln på piraten och skattkartan är från Vildastamps. Pappret med dödskallar är från Panduro. My minds eye är prickigt. Sen är det en röd cansonkartong med också.
Piraten är färglagd med Promarkers.Kanterna runt är distressade med stormy sky.



Så drar vi upp taggen och där har jag stansat ut "9 år" med hjälp av ett QK-alfabet jag har.



Jag har stämplat en karta och grattis under bilden.



Kortet från sidan.



Kortet från andra sidan :-)



Närbild på piraten.



Baksidan har jag satt en grattis-skylt på. Den är infärgad med distress stormy sky.



Ha det bra! Välkommen tillbaka.

8 januari - surprise pop-up kort

Nu har jag nattsuddat igen, så fort jag är ledig lite längre så blir det dygnsvändning. Men jag har pysslat ihop två kort i samma stil i natt.
Jag visar julkortet först för jag tänker vara med i ännu en utmaning där det handlar om ett julkort i veckan, fast här får man ett tema varje vecka. Kan nog bli bra :-)! Titta gärna in på ettjulkortiveckan.blogspot.com

Den här veckan ska de vara ett kort i övervägande rosa färg. Ja det har jag ju redan gjort ett par så varför inte fortsätta då det finns lite pappersbitar kvar :-D

Nu har jag fotat i all hast när jag blev klar, skärmattan är ju inte den snyggaste bakgrunden men försök att tänka bort den :-)

Den här gången har jag gjort ett så kallat surprise pop-up kort.

Det är Inkidos papper och så vanlig rosa cardstock. Bilden är från ett klippark, tror det är Pion. Självklart är Martha Stewarts snöflingor med på ett par hörn också.



Det är en spellbinder som jag gjort formen på kortet med.



Upptill så drar man i bandet och så kommer ett kort fram. där har jag stämplat lite och embossat med hologram.



När man drar fram taggen så åker bilden upp och avslöjar en till stämpel.





På  baksidan har jag satt lite mer Inkidopapper och sedan en skylt med Kramar på. Pappret är infärgat med distress.



Jag utgick från en instruktion som Splitcoaststampers gjort, här kan du se den.

Imorgon så visar jag kortet jag gjort till min son som fyller 9 år idag! Grattis Gabbe!

5 januari - Joyfoldcard

Jag har sett den här vikningen flera gånger och tänkt att det vill jag också prova. Vikningen heter joyfoldcard och är i stort sett två kort som man sätter ihop till ett.

Jag har utgått från en naturfärgad cardstock och sen en grön cardstock som matta och till sist två olika Pionpapper som är från samma serie. Flickan är från ett klippark från Sagen. Stansen är Martha Stewart. Alla kanter är färgade med walnut stain-distress.



Jag satte ett band runt för att hålla in flärparna då det blev så tjockt med allt papper.



"Till en speciell vän" är en stämpel från Stämpelkällan. Jag gjorde en liten vimpel och färgade in med distress "old paper" och duttade med min kära swirl från Panduro. Jag har satt fast vimpeln i det gröna bandet med hjälp av brads.



Nu har jag lättat på "skärpet" och kortet kan börja vikas upp.



På insidan kan man se stämplar från Reprint. Jag har använt mig av spellbinders och så har jag färgat in mitten med "old paper" innan jag lossade pappret från stansen. Lite mer duttar av swirlen.



Här är den nedre delen också utfälld. Jag har satt ett band med rosett över.



Närbild på min grattis-skylt. Jag har fäst den med små distanskuddar.



En närbild även på den andra skylten. Den sitter också fast med distanskuddar.



Närbild på flickan. Runt kanterna så har jag lagt platinumstickles.



Märkning på baksidan, spellbinders franska lilja och så min namnskylt.



Nästa gång jag gör ett sånt här kort ska jag försöka tänka på att inte använda så tjocka papper. Eller kanske bara ett lager. Men det löste ju sig ändå med hjälp av "skärpet" :-)

Ha en bra dag!

4 januari - pepparkakskort

Fick lust att göra ett kort med hjärtan på och så ramlade det på med pepparkaksinspirationen. Jag har hjärtstansar från Sizzix och så tryckte jag ut ett par olika storlekar. Det är Panduros papper med hjärtan på och ett hjärta är baksidan av det och det mörkbruna är också Panduros eget märke. Swirlen är också därifrån... hmmm... lättare att säga att spetsen är från ICA, resten är från Panduro :-)



En närbild på mina hjärtan. Swirlen fick bli kristyr med hjälp av embossingpulver.



Receptet på pepparkakor får sticka fram lite bakom kakorna. Jag har distressat varendaste kant på kortet med walnut stain. Runt god jul-stämpeln finns också lite platinumstickles.



En liten färgklick i ena hörnet fick det bli med hjälp av blommor som jag sprayat pearlmist på. En liten metallblomma och en brad i mitten.



Ännu en helkroppsbild :-)



Tack för titten och välkommen åter!

3 januari - Ramkort

Jag har äntligen hunnit sitta och pyssla lite. Jag kör på med min facebookutmaning och gör julkort medan lusten finns. :-)

Jag har gjort ett ramkort i vitt, blått och svart. Jag köpte en stämpel på Panduros rea häromdagen och den fick stå i centrum. Jag har embossat lite vitt och glitter runt kanterna på grankortet. Pappret är från Best creations och är ett sånt där papper som det svider lite att klippa i, men det är ju klart att det ska användas och inte ligga och damma.
God Jul-stämpeln är med i samma kit som granen. Men jösses vad de satt fast i plasten, fick hålla på att dra och pilla i fem minuter innan jag fick loss granen!




Här är kortet lite från sidan. Martha Stewarts snöflingor är med som vanligt också.



Kortets insida med Cherry Lynns stans och lite stormy sky-distress runt kanterna.



Välkommen tillbaka imorgon, då får du se ännu ett julkort :-) Julen varar ju till påska, eller åtminstone till fastan....

RSS 2.0