29 februari - DT uppdrag!

Jag lovade igår en glad nyhet och här kommer den: Jag har fått frågan om att vara DT (pappa: det står för design team) för Pysseldags och jag har tackat ja (så klart)! Jag är ju galen i textstämplar och här finns det många fina så det passar nog mig alldeles utmärkt! Mina två senaste kort har ju haft stämplar just från Pysseldags. Jag ser fram emot ett roligt samarbete och jag får en verklig "ursäkt" att få pyssla varje vecka :-) Kul att du vill ha mig med i gänget Ciza.

Jag kommer att blogga varje torsdag är det tänkt så följ mig gärna där. Jag börjar imorgon så välkommen tillbaka då!

Kram från Rosa

28 februari - kort från scrapträffen

Här kommer ett till kort som jag gjorde på scrapträffen i lördags.

Gillar färgkombinationen som uppstod på kortet, det är jag nöjd med :-)

Maja Designs papper förstås ifrån Ska vi Fika-serien. Grön cardstock till baskortet.Kärlek-stämpeln kommer från Pysseldags. Jag har stämplat den på vitt 4CC-papper och sedan färgat in det med distress old paper så det ser lite mognare ut.Tänka sig att ett litet blomsterarrangemang också smög sig in på mitt kort! Nu börjar jag tycka att det är riktigt roligt. Tänk vad bra fästprodukter gör mycket och så de tidigare lektionerna av Åsa förstås :-)
Längst ner på baskortets kanter har jag stansat med Martha Stewarts kantstans.På insidan har jag använt en Fiskarsstans jag köpte på scraploppis i lördags, tycker den är jättefin! Jag satte ett lila papper bakom så rosorna skulle komma fram lite mer. Här kan jag stämpla något lämpligt när jag vet vem kortet ska gå till.Min lilla namnskylt på matchande mönsterpapper.Välkommen tillbaka imorgon då jag har en rolig nyhet att dela med er :-)

KRAM Rosa

28 februari - pyssloteket har en blogcandy

Men vilken rolig blogcandy jag just ramlade över som skulle passa mig utmärkt som gör julkort året om :-) Jag brukar ju aldrig vinna något men vem vet, det kan ju vara första gången :-) Brukar inte ens vinna på "vinst-varje-gång" haha! Vill du också ha en chans på den här så gå in på pysslotekets sida och följ instruktionerna. Senast imorgon kväll måste du ha gjort det för sen är det dragning!


26 februari - Knapputmaningen

Men hej vad tiden går fort! Den här veckan har susat fram och varit fylld av både det ena och det andra. Vad som inte fyllts är ju bloggen som snällt har fått stå tillbaka för möten, arbete, bokföring och... rök. Vår brödrost rostade väääldigt mycket imorse och trots att det är över 12 timmar sedan så stinker det rök än i huset. Det var nog inte långt från att det skulle bli lågor, så det kan snabbt gå åt pipsvängen när man vänder ryggen till en stund.

Nåja, nu ska jag blogga ett kort i alla fall. Det är veckans julkortsutmaning som löd att göra något med knappar. Jag har aldrig någonsin satt en knapp på mina kort tidigare och har fått klura hela veckan.

Igår, lördag, hade vi vår månatliga scrapträff här där jag bor och då passade jag på att göra det här kortet. Snälla och kloka Margareta stod snällt ut med mig och mina frågor om ditten och datten hela dagen :-)

Det blev ett center step card och pappren är en serie från Docrafts Daisy Dandelion plus vit och grön cardstock.Stämpeln kommer från Pysseldags, visst är den fin!Knapparna fick sitta på snöflingorna i lite matchande nyanser av grönt.Insidan har också fått lite dekorationspapper och det finns möjlighet att sätta dit ett personligt meddelande när det är dags att skicka kortet. Martha Stewarts kantstans har använts längst ner.Snöflingor gjorda av en MS-stans med lite glitter på och blingstenar. Här är kortet ihoplagt och är ca 15x15 cm.Här kan man se formen på kortet lite bättre. Mycket användbar och rolig vikning tycker jag.Ha det så bra och välkommen tillbaka, det kommer mera kort som gjorts på scrapträffen under veckan!
KRAM Rosa

19 februari - altrad kupolask

När jag besökte Scrapdraken i Uppsala förra lördagen så hittade jag en ask som jag blev sugen på att altra. Jag tänkte först att jag skulle göra det till ett sånt där shaker-card men det blev det inte. Jag fick också en vision av den där rosen under glaskupan i Disney's Skönheten och odjuret.

Det fick bli en variant av filmtemat :)

Asken är ca 10x10x5 cm exklusive kupolen. Jag har använt mig av både fram- och baksida av ett Maja Designark från serien Lantliv. Dessutom ett mörkgrönt cardstock till botten och till dekorationsbård.Den fantastiskt fina hjärtstämpeln från Stempelglede har jag färglagt med en promarkerpenna. Texten är utskriven på datorn och så en röd ros med lite glitter på.På ena hörnet har jag satt ett litet blomsterarrangemang.
 


Insidan är klädd också i samma papper, fast tvärtom.Även lockets insida har fått hjärtstämpeln. (ber om ursäkt för den lite suddiga bilden)På lockets kant har jag också satt ett band och rosett (har ju börjat bli sams med dem nu). På askens nedre kant har jag stansat ut grön cardstock med en EKSuccess-stans som är så fin.Ja nu är ju helgen nästan slut, men jag ska sätta mig en liten stund vid pysselbordet innan det är godnatt.

Lämna gärna en kommentar innan du går!
KRAM Rosa

18 februari - silver och guld

Ja men äntligen så har jag kunnat sitta ner och skapa lite. Det fick bli veckans julkortsutmaning som lyder:
"Veckans utmaning är att skapa ett julkort med både guld och silver, alla färger är tillåtna, men guld och silver ska vara synligt!"

Det var faktiskt lite klurigt för guld och silver krockar för mig. Hör en röst i mitt huvud som säger "man ska inte blanda guld och silver". Men det har jag nu gjort ändå :-)

Jag har gjort ett kort som är så rent som möjligt. Förmodar att det är det som kallas clean and simple.
Något klurigt att fota då guldstjärnorna gnistrar och silvret också i lampans sken :-)

Jag har i alla fall använt mig av ett tygliknande material till bakgrunden med silverränder. En grå cardstock fick bli matta till julhälsningen. Guldfärgade blingstenar i hörnen. Guldstjärnor strödda runt om på kortet.Kortvikningen är det som jag sett kallas porträttkort. Det är inte så stort, 4,25 tum x 5,5 tum.En närbild på den fina stämpeln med julgranen jag köpte på Ljuva änglar, det är märket Prickiform. Jag har embossat den med finkornigt silverpulver.
Ha det så bra, lämna gärna ett avtryck!
Kram Rosa


14 februari - alla <3 dag

Ja nu har det varit lite stillastående här igen, det är bara jobba och möten som gäller emellanåt. MEN jag har i alla fall varit på en liten utflykt till Uppsala i helgen och besökte då Scrapdrakens butik för första gången. Mycket trevligt :-) Tack snälla Sonja och Marie som plockade fram julpapper till mig och att jag fick hänga i butiken :-D

Det blev mest blommor och papper både med jultema och några nyheter inför våren.Jag skrev ju för några inlägg sedan att jag inte skulle handla någon mer innan Avestamässan. hmmmm...... kan jag vara vinnaren av shoppingmästerskapen!? En bra placering i en sån tävling skulle jag nog få i alla fall. Men det finns ju så mycket fint som man bara måste ha :-)

Nu ska jag försöka mig på att göra något innan det blir allt för sent på kvällen. Veckans julkort kanske!?

Hoppas ni haft en fin Alla hjärtans dag. Kram!

8 februari- ROXstamps har också bloggcandy!

Men idag hittar jag en massa roligt! En av mina favoriter att köpa stämplar av har också en bloggcandy. Ja jag vill då vara med om en chans på det som finns på bilden här nere!
Gå in på ROXstamps blogg och titta du med.
Kram Rosa


8 februari - Snojbis 1-års bloggcandy

Grattis till Snojbi som firar 1 år som bloggare! Det gör hon genom att generöst nog ha en bloggcandy som man kan vinna.
Besök gärna henne fina blogg med många fina inspirationstips!
Skulle vara trevligt att få öppna det där paketet :-)

Kram Rosa


6 februari - Julkort för vecka 6

Veckans utmaning i ett julkort i veckan-bloggen är att göra ett julkort med hjärtan på. Det är ju alla hjärtans dag i nästa vecka så det passar ju bra. 

Jag har gjort ett kort ungefär i samma stil som de två tidigare men med lite andra mått.
Och så upptäckte jag en annan sak, jag hade visst röda papper men de gömde sig väldigt bra förra veckan. Jaja, så blir det när man inte har allt så välstrukturerat :-p
Det här är Maja Designs julkollektion och så en grå och vit cardstock som bas.
Hjärtstansar från Sizzix.
Grått band från den lokala tygaffären.När bandet knyts upp så fälls kortet ut.Så här ser det ut på insidan.Jag har stämplat med min panduroswirl runt kanterna på hjärtat. Den smidiga lilla god jul-stämpeln från Slöjddetaljer är nog med på alla mina julkort :-) Jag har stansat ut järneksblad och satt röda halvpärlor som bär. Det fick bli några röda pärlor i andra hörnet också.På mittendelen (vänster i bild) skulle man kunna sätta en ficka för t ex presentkort.Framsidans hjärtan fick bli i grå cardstock och vitt stämpelpapper. Jag har använt mig av panduros God Jul och så swirvlarna förstås. I övre hörnet fick ett litet pärlhjärta smycka lite och i det nedre hörnet några halvpärlor.Kortet ihopvikt.Hoppas du lämnar en kommentar innan du går!
Kram Rosa

4 februari - lila hjärtan

Jag har gjort ett till kort inför alla hjärtans dag. Det är samma vikning som på mitt julkort, men det här gillar jag bättre :-) Kan bero på att Maja Designs papper "ska vi fika" är med i den här skapelsen. Det här är sånna där papper som det svider lite att klippa i, men sen när det väl är gjort så är jag glad att det blev av. Varför ska de ligga i mappen till ingen nytta för när de kan få komma till liv på ett kort.

Här är i alla fall då kortet. S-vikning med "flärp" på framsidan.Jag har använt mig av min hjärtstans från Sizzix och så har jag klippt runt på utsidan av stansen så jag fick två hjärtan. Det fyllda hjärtat sitter på distanskuddar för att komma upp lite. Några halvpärlor i hörnet och så har jag skrivit ut "Be my valentine" på datorn. Såg en finurlig variant på Youtube att göra ändspetsarna på banderollen med hjälp av en fyrkantig stans. Funkar riktigt bra!Banderollen sitter fast med hjälp av brads.När man öppnar kortet så ser man "meddelanderutan" som gömts bakom den stora rutan.Där passar det med lite pussar och kramar tycker jag och så får man plats att skriva sitt namn.Jag har surrat ihop ett rosarrangemang som matchar pappret på framsidan. Är riktigt nöjd med att jag äntligen vågar göra lite mer med blommor. Så snart är det nog dags att köpa fler, för nu går de åt :-)Kortet sett från sidan.På baksidan har jag satt min namnskylt och så följer jag förstås mitt tema med pappret bakom.Ha en skön helg, jag själv ska sjunga gospel hela helgen vilket är otroligt roligt!
Kram Rosa

1 februari - julkortsutmaning v 5

Den här veckans utmaning på ett julkort i veckan- bloggen är ett kort i färgerna rött, vitt och blått.

Det var lite klurigt och jag har insett att jag har faktiskt inga röda papper! HUR har det gått till så mycket som jag handlar... Några ark med röda blommor finns det i samlingen men sen är det stopp. Inte ens röd cardstock har jag.

Det fick bli ett S-card med blå stomme och best creations fina mönsterpapper.Jag tror att stämpeln är från Reprint, rätta mig om jag har fel. Den är embossad med crimson red.Kortet viks ut och den större bilden döljer en mindre.God Jul-stämpel från Slöjddetaljer.Jag har sprayat lite skimmer på blommorna.Lite röda och vita pärlor här och var.Är väl sisådär nöjd med kortet, i o f s snyggare live än på bild, men jag måste lära mig att inte vara sån perfektionist jämt för annars skulle inget bli gjort :-)

Kram Rosa

1 februari -porträttkort

Idag bjuder jag på ett litet porträttkort. Det är ingen bild på mig eller så men tydligen heter vikningen så i alla fall.

Jag har tidigare färglagt en Hänglarflicka med ett kuvert i handen, kanske ett kärleksbrev, vem vet :-) Jag har tänkt mig det här som ett Valentine-kort i alla fall och tyckte att hon kunde få vara med.Det är vanliga cardstocks i vitt och rosa. Designpappret vet jag inte vem som gjort.Närbild på hänglarflickan. Jag har färglagt den här för ganska länge sen och hon har legat och väntat på att få komma till användning. Jag använder Promarker-pennor och skuggar med polychrome-pennor och förtunningsmedel.Jag har skrivit ut texten på datorn med en rolig font där små hjärtan finns på alla versaler.
Jag har satt fast den med hjälp av hjärtformade brads.Jag har torrembossat lite svirvlar från en Fiskars-platta på mittenremsan.Lite blandade blommor fick det också bli, hade tänkt göra kortet utan blommor från början men är rätt nöjd med att jag ändrade mig :-)Ett magnoliablad, pärlspröt, rosor, körsbärsblomma och krysantemum.På baksidan har jag använt matchande mönsterpapper till min namnskylt. Insidan av kortet har jag stämplat med "Puss & Kram" men det har jag inte fotat.Lite från sidan igen. Jag har använt mig av en EKsuccess-stans till remsan längst ner.
Tack för besöket!

KRAM Rosa


RSS 2.0