Födelsedagskort i rosa

Jag har knåpat ihop ett födelsedagskort till en liten tjej som älskar rosa, hon fyller 6 år på söndag. Jag håller på att öva mig att färglägga stämpelmotiv med promarkerpennor, jag brukar för det mesta hålla mig till enbart textstämplar. Men nu ska det vara slutfegat :-) Övning ger träning som min körledare sa en gång.

Här kommer bilderna:Magnoliastämpel, som sagt färglagd med promarkerpennor. Jag har skuggat med MCP-tekniken. Metallfjärilen och halvpärlorna har jag köpt från Roxstamps. Gillar den här fjärilen skarpt!En tag gömmer sig bakom Magnolian med en grattisstämpel från Reprint.En liten närbild på tjejen. Blir lite sugen på tårta...Satte ihop några olika blommor med en brad och så har jag sprayat på perfect pearl-mist.Tack för att du lämnar en hälsning när du är här, alltid kul att göra återbesök hos någon ny inspirationskälla!
KRAM

Månadens scrapträff

Funderade om jag skulle fördela lite nya inlägg under veckan, men nääää jag kör på när jag ändå kommit igång  :-)

I går hade vi scrapträff, 6 pysselsugna tjejer i varierande ålder satt hela dagen 10-22 (fast vissa av oss något längre ändå!) och skapade.

Nu är jag inte den vassaste saxen i scraprummet men lyckades till slut producera två kort.

Ett kort går i lite vintage-stil och eftersom jag älskar roliga kortvikningar så har jag gjort en variant på tri-shutter card. Jag har gjort om en mall jag hittat på en engelsk sida och måtten är 6x10 tum. Originalet är gjort på en hel A4 men det tycker jag är alldeles för stort för min smak.
Kortet är bigat med 2 tums mellanrum och sedan skuret för att få till vikningen.
Papper från Inkido (rosor på grön botten) och docraft. Grattisstämpeln är från Reprint. Den söta flickan är från ett klippark från Sagen. Fotohörnen fick jag låna av Åsa, det var nog en Quickutz-die. En sån står numera på min önskelista :-) Jag har även stansat ut lite blad med en x-cut och rosen har fått lite glitter på sig. Ett band med en rosett fick jag till även på det här kortet, det tar sig!Jag gjorde även ett kort till som blev klart på lite övertid. Mitt första julkort för i år:En julstämpel från Bildmålarna har jag färglagt med Promarkers och skuggat med MCP-teknik som Åsa lärt mig hur man gör. Titta gärna i hennes blogg för att få en snabbkurs!Även julreceptet är från bildmålarna. Snöflingorna är utstansat med en Martha Stewart-stans som också står på min önskelista numera. Det är bra med scrapträffar, för då kan man låna av varandra :-)Jag har lagt på lite glitter på snöflingorna och stjärnan på stämpeln.

Tack för igår tjejer! Ser fram emot nästa månadsträff!

Kram Rosa

Korsett igen

Äntligen kommer lite nytt i bloggen! Det har varit full rulle med allt annat än scrap ett tag, men jag har suttit och klappat lite på mina stämplar och papper några gånger de senaste två veckorna. Häromdagen fick jag lust att göra en korsett igen så det var bara att sätta igång.

Den är gjord i svart och lila cardstock. Jag har embossat blommor med hologrampulver för att få liv i "tyget". Bakstycket gör jag i tre delar för att få olika färger där och så är det lättare att få till öljetterna. Jag använder x-cuts kantstans flower doily för att göra en spets där öljetterna sitter.
Silverband till korsettsnörningen och även lite vågiga silverband för dekoration men även förstås för att dölja de limmade skarvarna.
En svart spets dekorerar överdelen av korsetten och även axelbanden har fått spetsar. En liten silverros får pryda dekolletaget :-)


  

Som jag berättat tidigare så mäter korsetten ca 10 cm över havet, med axelbanden inräknat så blir den ca 15 cm hög. Den är pillrig att få till, allra helst den sista sidosömmen, men ändå väldigt rolig att göra. Vill du prova själv? Gå gärna in på card carousel och köp mönstret, den laddar du ner som PDF-fil så du får den inom några minuter.

Skriv gärna i gästboken så jag vet att du varit här! :-)

Scrapträff i Avesta

Nu har jag varit på en stor scrapträff i Avesta, mycket folk och mycket intryck blev det. Vi åkte fyra stycken tillsammans härifrån Gävle och hamnade först i en nykterhetskontroll som vår chaufför klarade med bravur :-)

Jag tycker att jag mest har sprungit fram och tillbaka och kollat/handlat på försäljningsställena, fikat och sedan suttit och glott.

Jag hade beställt tävlingskit och det var flera utmaningstävlingar under dagen. Jag hade svårt att komma igång ordentligt men bestämde mig tillslut för en av utmaningarna som Inkywings sponsrade. Kriteriet var att det man skapade skulle gå i rosa, glittra, ha en tag och ha en eller fler stämplar från Inkywings. Jag hade med mig en tom pringlesburk och bestämde mig att altra den, vilken överraskning...

Så här blev resultatet:

Och kan ni fatta, den röstades fram till VINNARE! Helkul! Jag vinner ju aldrig, knappt på vinst varje gång.

Här är mitt pris:19 stämplar fanns det i påsen så nu blir det till att montera! Skulle köpt fler EZ-foam...

Jag vann! Jippi!

Här är det mesta av mina inköp, det blev några pion-papper också men dem glömde jag fota.Jag började på ett julkort också innan vi åkte hem, testade en av mina nya Cherry Lynn Dies. Men det får bli klart en annan dag.

Ha en skön helg!

Mässinköp

Nu har det gått några dagar sedan jag var på mässan i Bomhus och hade lite köporgie. :-) Har tyvärr inte haft möjlighet att göra något med mina inköp än, bara titta på dem och sukta.

Jag har investerat i flera spellbinders, hade bara en tidigare och nu när jag har en big shot så kan jag ju köpa lite större grejer. Det blev även ett par Sizzix dies med hjärtan. Massor med papper, blommor och lite annat följde med mig hem.

Här bjuder jag på lite bilder av mina inköp :-)Nu är det ju också så att på lördag, då är det mässa i Avesta. Gissa vem som ska dit ;.) Men då ska jag vara med på pysselträffen så jag får ta det lugnt med inköpen. Men jag hittar säkert något som jag absolut inte kan klara mig utan :-) Det kommer ju lite roliga stämpelföretag och finns det bra textstämplar då slår jag till.

RSS 2.0