31 maj - DT inlägg för Pysseldags

Till idag har jag altrat en ask och inte vilken ask som helst utan en som innehåller Kärlek :-)Välkommen att titta på hela härligheten hos Pysseldags!

Kram Rosa


29 maj - andra kortet från Uppsalaträffen

Det var en till tävling jag var med på i Uppsala där man skulle använda visst material från det kit som ingick. Fågelstämpeln och två av de 6x6 tumsarken man fick skulle vara med.

Jag fick användning för min efterlängtade kantstans också.Lager på lager och monterat med 3D-kuddar.Grattisstämpeln kommer från Reprint. Blommorna var också med i kitet. Jag har haft på glitterlim på dem och runt kortkanten också.
Fågeln har jag färglagt med promarkerspennor.

Ha en fortsatt fin dag!
Kram Rosa

28 maj - kort från scrapträff i Uppsala

Jag har varit på mässa igen, den här gången i Uppsala. Jag var med på scrapträffen som pågick samtidigt som mässan och det är ju himla lämpligt om det är något som fattas, då finns det 7 butiker att leta i :-D

Jag tror inte jag lägger upp någon bild på det jag köpte den här gången. Det var i alla fall en massa roliga saker :-) Bäst av allt var nog en kantstans från EKsuccess som jag har letat i ett år ungefär. Helt plötsligt så bara fanns det en hos Annelie & Mians Scrapbook o Pyssel Tjoho!

Jag har svårt att få ro och göra något när det är scrapträffar så mitt mål den här dagen var att helt enkelt ha trevligt och inte ha någon prestationsångest. Jag hade jättetrevligt, shoppade en hel del (oups) och gjorde till och med två kort. :-)

Jag bjuder på det ena kortet idag och det andra imorgon.

Det här kortet var efter en skissutmaning som Nettans Scrapbooking4you sponsrade. Jag har tyvärr ingen inskannad bild av skissen.Magnoliaswirls, rosor och blompistiller från Wild Orchid Crafts. Bokstavsstickers, som är lite svåra att fota då de glänser.
Spetsen är ett loppisfynd från Vaksala torg som vi kikade lite snabbt på innan träffen började på lördagsförmiddagen. Jag satte ett brunt band under så det skulle komma till sin rätt. Babybilden är ett klippark från Graphic45 och mönsterpappren är från Inkido har jag för mig.På insidan satte jag också mönsterpapper, samma som framsidan. Där fanns det en poststämpel tryckt så jag tyckte det passade så bra att klippa ut frimärksvarianten av den söta pojken på framsidan och sätta den intill. Grattisstämpeln kommer från Inkido.På baksidan har jag också ett ark av mönsterpappret, man ser knappt att det är ljusblått då det otroligt härliga solskenet ställt till det lite :-) Så har jag ju min fina handgjord av-stämpel med förstås. Den är så klart från Pysseldags.

Och faktiskt så vann jag tävlingen på omröstning! Jag blev så överraskad och glad! Jag vann en Martha Stewart punch, en combo med stämpel och punch i form av muffins.

Välkommen tillbaka imorgon och se mitt andra kort från träffen!

KRAM Rosa

27 maj - veckans julkort

Veckans utmaning hos http://ettjulkortiveckan.blogspot.com är att lifta det här kortet men i min favoritfärg, därför är den upplagd i svart/vitt:Att lifta betyder att göra ett kort så lika det andra som möjligt.

Här kommer min version i fina Docraft papper.
Jag har stämplat julstämpeln på en gammal bibelsida. Inte blev det rakt heller, men är det handgjort så är det :-)Lite konstigt kanske att göra ett julkort på en av de varmaste dagarna hittills i år, men det gick bra :-)

Kram Rosa

24 maj - DT kort för Pysseldags!

Välkommen till ännu en torsdag, det är helt otroligt så fort tiden går!

Jag vill gärna att du tittar in i bloggen hos Pysseldags idag för att se hela kortet.
Här är en liten del av det i alla fall. :-)Lämna gärna spår efter dig så blir jag glad!
Kram Rosa
20 maj - veckans julkortsutmaning

Den här veckans utmaning i ettjulkortiveckan-bloggen är att göra ett randigt kort och med en swirl.

Jag har gjort ett ganska enkelt kort med hjälp av Maja Designs papper. Jag satte dit en vit virkad spets och så textdelen från designpappret ovanpå den. Swirlstämpeln kommer från Panduro och jag har embossat dem i denim blue embossingpulver.Hjärtat är 2 stansar från Memorybox, ett helt hjärta och så kvisthjärtat. Jag har lagt lite glitterlim på de vita kvistarna. Hjärtat är monterat med 3D-kuddar.Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Rosa

19 maj - Studentkort

Nu närmar sig sommaren med stormsteg och det betyder skolavslutningar och studenter. Jag har därför gjort ett studentkort idag.

Jag har, som vanligt, använt mig av Maja Designs papper. Det är både från den nya kollektionen och en lite äldre, de passar bra ihop ändå. Kortstommen är akvarellpapper. Studentstämpeln kommer från Vilda StampsPå insidan har jag gjort ett sedelfack för studentpresenten och jag har stämplat hörnsvirvel från Pysseldags och gratulationsstämpeln kommer från Vilda stamps.På baksidan har jag stämplat min personliga stämpel som också kommer från Pysseldags.Jag har stansat ut siffror som jag har lagt ett lager 3D-lack på. Sen har jag gjort en liten vimpelrad och fäst på kuddar.Glaset har jag också haft 3D-lack på och även skärmen på studentmössan.Ett litet blomsterarrangemang.Tilda från Magnolia är färglagd med Promarkerspennor och skuggad med MCP-teknik. Det är synd att blixten utplånar lite av skuggningarna på den vita klänningen, men det är inget att göra åt. Jag har lagt på lite glitterlim här och var också, bland annat på skorna och klänningsfållen.Kortet i sin helhet igen på mitt staffli.Det här kortet kommer att läggas ut på en ny utmaningsblogg för Magnolia "Tildas Town" där första veckans tema är "anything goes" bara det finns en Tilda eller Edwin med.
 
Tack för idag!

Kram Rosa

18 maj - Grattiskort i rosa

Idag bjuder jag på ett rosa grattiskort.

Jag har satt en magnoliatag på mitt kort tillsammans med ett smalt band och pärlband inspirerad av Åsa/asamia :-)Jag har färglagt lilla babyTilda med distressdynor och en vattenpensel. Det är ju ett helt nytt sätt för mig att färglägga och jag gillar det skarpt! Har nu beställt distress marker-pennor och hoppas att de kommer snart :-D
Jag har lagt lite glitterlim på kronan och på volangerna på kläderna.Blommorna kommer från Wild Orchids Craft (WOC) och jag tänkte jag skulle vara med i deras utmaning den här veckan. Eftersom kriteriet är "Anything goes" bara deras produkter är med så passar det ju bra :-)
En vit spets ligger bakom och så har jag skrivit Grattis på foambokstäver från Panduro. Ett lager glitterlim på bokstäverna för att göra dem lite festligare.Här är hela kortet, jag har använt akvarellpapper som bas och så har jag använt en kantstans från magnolia och stansade ut hjärtan på båda sidorna på en gång.Tack för idag och lämna gärna spår efter dig så blir jag glad! :-D

17 maj - LO för Pysseldags

Det är torsdag!

Kan ni tänka er att jag har gjort en LO? Helt otroligt tycker jag själv :-)

 

Vill du se resten av layouten så kila raskt vidare till http://blog.pysseldags.com

Trevlig helg!

Kram Rosa


14 maj - Carpe Diem

För ett par veckor sen var jag hemma hos Åsa och fick bland annat prova hennes distress markers. Jag färglade en magnoliastämpel, Edwin som är ute med håven (heter säkert något annat egenligen, men men...).
Nu har han äntligen fått hamna på ett kort. :-) Jag har satt lite osteklut bakom bilden, tyckte det var lite passande. Fjärilen är en rest från Memorybox-stansen jag har.
Urtavlan är gjord av en stans från Tim Holtz, bladswirlen är från Cherry Lynn och fjärilen från Martha Stewart.
Jag har en annan stans från Tim Holtz som gör sånna här flärpar, tabs. Jag har skrivit ut Carpe diem på datorn och så har jag lagt ett lager med 3D-lack över.
Ja så här ser kortet ut i sin helhet. Papper från Inkido och brun cardstock.
Ja det var allt för den här gången, välkommen tillbaka!
Kram Rosa

13 maj - julkort för vecka 19 "Tryllekort"

Veckans utmaning i julkortsbloggen är att göra ett kort som är rutigt.

Jag har äntligen kommit mig för att testa att göra ett "Tryllekort". Det är inte så mycket trolleri men en härlig vikning är det definitivt! Marianne Skjelstad har gjort den och en tutorial finns hos StampARTic.

Jag har använt mig av papper från Maja Design. Grunden är akvarellpapper. På sidorna har jag använt en Martha Stewart-stans. Alla kanter är infärgade med distress ink Walnut stain.På baksidan valde jag att göra en färgkontrast på mittenpartiet, det är också Majas design."Trolleriet" med kortet är ju att det gömmer sig mer saker under framsidan. En dikt och en julhälsning.På uppviket har jag satt adventsdikt från Pysseldags.Det var lite roligt att jag kunde utnyttja i stort sett hela mönsterarket och tomten fick en central del på framsidan. God Jul-stämpeln är från ett gammalt set från Panduro.Välkommen tillbaka imorgon, för då har jag ett nytt kort som jag vill visa upp :-)
Kram Rosa

10 maj - DT-kort för Pysseldags

Kära bloggläsare jag kan meddela att idag är det TORSDAG!
Det betyder att du får surfa vidare till mitt andra hem i cyberrymden Pysseldags för att se mitt inlägg.

Här är en tjuvtitt på kortet förstås:Välkommen in och titta, lämna gärna ett litet avtryck också för som ni vet så uppskattas det alltid!

KRAM Rosa


8 maj - inköp på mässan i Gävle

I lördags var det mässa i Gävle som vi längtat efter länge här. Jag brukar lägga ut bilder på mina inköp, mest för min egen del då jag ibland funderar vart jag har köpt saker och ting :-) Eftersom jag var där hela dagen, först för att hjälpa till att bära in och packa upp hos butikerna och sedan förstås packa ner och bära ut allt ett antal timmar senare, så hann jag handla en hel del. Fick ju pengar i födelsedagspresent som jag nu satte sprätt på :-D

Först en "flygbild" över köksgolvet:Här kommer 3 närbilder:

Ah, en sån härlig röra på köksgolvet :-DKram från shopoholicRosa (men jag har ju faktiskt redan börjat använda sakerna, så det så)

7 maj - julkortsutmaning för vecka 18


Hej och hå, här kommer mitt julkort något försenat för vecka 18. Veckans tema hos ettjulkortiveckan.blogspot.com var prickigt. Så då har jag gjort ett prickigt kort.
Har haft fullt upp och inte hunnit blogga det stackars kortet i rätt vecka men men det är sånt som händer :-)
Jag har varit på mässa i lördags och då köpte jag det här mönsterpappret från Docraft Papermania. Perfekt tycker jag till julkortstemat.
Jag har stansat ut hjärtan med en sizzix die och så har jag monterat rutorna med 3D-kuddar.En julstämpel från Inkido följde också med hem från mässan :-) Jag har fyllt i stämpeln med 3D-lack då jag tyckte det blev lite för svagt tryck. Det står Julkramar.Den här veckans tema är rutigt. Jag hoppas att jag får till det innan veckan är slut :-D
Håll även utkik efter bilder från min shopping i lördags. Kommer i veckan :-D

Kram Rosa 

3 maj - DT kort för Pysseldags

Välkommen till ännu en torsdag och ett inlägg som får läsas på annat håll!

Surfa vidare till Pysseldags blogg där du kan se mitt kort där jag färglagt med distress markers för första gången! Du kan även se vart du hittar den fina the-kannan på bilden.Välkommen!
KRAM Rosa


2 maj - kondoleanskort

Ja ibland kommer det tillfällen när man måste göra kort för sorgliga tillfällen.
Jag har gjort två likadana kort då de ska gå till ett syskonpar.Texterna är skrivna med en gratisfont jag laddat ner, tyvärr finns inte å, ä och ö men det finns ju penna...Jag har använt mig av utstansdade swirlar från Quickutz och en Martha Stewartfjäril. Jag har färgat vitt papper med distress ink, broken china blandad med lite svart. Det blev en mer ärgad grön färg då. Rosorna är vitgröna från början. Några halvpärlor får dekorera hörnet.Här i solljuset kan man se lite tydligare att fjärilen bara är monterad på mitten och vingarna uppvikta.Hoppas ni haft en fin Valborg! Kram Rosa

RSS 2.0