26 november - presentpåse

Idag har jag gjort en presentpåse då min son ska på kalas imorgon. Det som tydligen är inne just för sekunden är fotbollskort. Det får plats några stycken förpackningar med kort i påsen. Jag har försökt hålla det enkelt med tanke på att imorgon säger det nog bara ritsch ratsch och så är påsen väck. :-)

Jag hittade en tutorial till påsen hos Splitcoaststampers. De kallar den för 2-5-7-10-box.

Jag har använt mig av ett tunt cardstock från Clas Olson och ett strukturpapper från Panduro som matta bakom stämpeln. Strukturpapperet är jättefint, synd att det inte syns mer av det :-) Jag har stansat ut mattan med en Cherry Lynnstans. Reprints grattisstämpel är en favorit, den är så lagom i storlek tycker jag. På lockets kant har jag stansat med en x-cut.Påsens sidor, där har jag embossat en clearstamp för att få lite liv och rörelse :-)Även baksidan har fått en embossad stämpel.Nu är det bara att hoppas att det blir ett trevligt födelsedagskalas imorgon, jag har gjort mitt bästa för att hjälpa till :-)

25 november - avskedskort

Idag tackar vi av en kollega som går vidare till nya äventyr, även om hon i praktiken redan gjort det sedan i somras så är det officiellt nu. Jag har gjort ett kort förstås.

Det är reprints papper och även änglarna är från deras klippark. Swirlen från panduro och texten utskriven på datorn.Ett litet blomsterarrangemang med pärlrad.Närbild på änglarna och texten. Jag har satt dit två fotohörn och en fotomatta under kortet.Avdelningens hälsning till vår kära kollega. Vi saknar dig jättemycket.Panduroswirlen igen, lånade idén av Åsa :-)  Lämna gärna ett avtryck när du är här!

Ha en bra dag!

Mer julkort från scrapträffen

Jag gjorde ett julkort till på träffen i lördags och det är Maja Designs julkollektion som jag använt mig av.Närbild på stämpeln 24 december.Närbild på receptet för en bra julBaksidan på mitt kort. Åsa har gjort runda namnlappar åt mig att skriva ut och så har jag satt en spellbinder bakom.
Ha en bra dag! Välkommen åter.

Julkort på scrapträffen

I lördags hade vi scrapträff. Jag gjorde klart min korsett men sen fick jag även till ett par kort. Jag fick så bra tips av Susanne när jag gjorde det här kortet, hur man stansar ut men med delar av motivet kvar utanför ramen. Kanonkul! Det ska jag göra fler gånger.Jag har färglagt min lille hängelkille med promarkerpennor och sedan skuggat med MCP-tekniken.
Mönsterpapper från Inkido. Julstämpeln fick jag låna av Susanne. Stjärnan är en stans från Martha Stewart.Swirlen är gjord med en stämpel från Panduro.Mössan har fått en liten kant med vitt "puff". Den vita färgen puffar upp när man värmer den med embossingfönen.

Imorgon får du se mitt andra julkort som jag gjorde på träffen.
Välkommen tillbaka!


Korsett i beige/brunt/guld

Jag har gjort en korsett i tonerna beige, brunt och guld. Mallen är köpt hos Card Carousel och sen har jag modifierat den lite. Jag sätter bakstycket i tre delar istället för ett. Jag tycker det är snyggt när man kan få korsetten i olika mönster.

Till den här har jag använt mig av ett Maja Designpapper och brun cardstock.

 

Jag använder en kantstans från X-cut, flower doily till spetsmönstret och så sätter jag öljetter i blommans mitt.
Limpistolen får också jobba när jag gör korsetterna, då vet jag att dekorbanden runt kanterna sitter bra.

Ha en bra dag!

Skotillverkning

I somras var jag sugen på att göra en sko men kom mig aldrig för att göra någon. Häromdagen kom idén upp till ytan igen och så skred jag till verket.

Hittade en mall och en instruktionsfilm hos Artful Affirmations

Nu gjorde jag en med en klack och resultatet blev så här:

Ha en bra dag!

Gratis mall till julsläde

Vill du att tomten kommer i sin släde till jul? Då har du nu möjlighet att få en gratis mall från Card Carousel hur du gör tomtens magiska släde! Gå in på den här sidan och följ instruktionerna så får du din egen mall!

http://www.cardcarousel.co.uk/free/sleigh.htmlDet är från Card Carousel jag köpt mallen till mina kära korsettväskor och de har många olika saker att välja på.

Kalender av tändsticksaskar

Jag såg en så fin kalender av tändsticksaskar som Teolinda gjort som DT för Vilda stamps. Jag hittade en tutorial hos pysselskolan och så gjorde jag mig en egen.

Jag har använt mig av Panduros mönsterark rakt igenom. Köpte ett set med olika röda brads på Panduro också som fick bli handtag.

Här kommer några bilder, ska försöka ta fler bilder i dagsljus (till sommaren!?) men håll till godo med de här:

Ovansidan med en tag bara för att jag gillar att göra sånna. Panduroswirl på kanterna och något slags blomarrangemang i hörnet. Små halvpärlor i cremefärg sitter i de andra hörnen.Jag har roat mig med att stansa ut snöstjärnor med en Martha Stewartstans och hjärtarna är från Sizzix.Jag har försökt lyfta ut hjärtat lite genom att sätta en röd matta bakom och sen samma mönsterpapper på det intre hjärtat.Mer hjärtan. Här har jag använt mig av krackeleringslack på den yttre hjärtramen och 3d-lack på det inre hjärtat. Ett litet paket är embossat i vitt.Här ser man lite bättre att hjärtat är i två delar. Mittenhjärtat är monterat på 3d-kuddar. God Jul-stämpeln tror jag kom i ett paket från Creativeclub. Där har jag fyllt i mönstret med lite svart stickles, eller glitterlim som vi säger på svenska...Jag har använt min son som ursäkt att få göra en kalender. Men VAD ska jag stoppa i de små askarna tro, det är ju nästa utmaning :-)

Bloggcandy hos The Daily Marker

blogcandy hos the Daily Marker

Vem kan motstå en sån härlig blogcandy? Inte jag i alla fall. Testa du med!

Mässa i Uppsala

Jag och familjen drog iväg en snabbrunda till Uppsala igår, det var inte en planerad resa då jag skulle sjunga på kvällen, men vi gjorde det ändå och hann hem! Tjoho!

Det var (och är idag också) scrapmässa i Uppsala och det är alltid så trevligt med mässor. Jag hade en lista med saker jag tycker att jag behöver. Trots alla inköp redan så är det väl märkligt att det alltid saknas något... ;-)

Men nu blev det i alla fall en fin snöstjärnepunch från Martha Stewart och enfärgad cardstock i olika nyanser. EZ slog jag till på också då jag har många omonterade stämplar att fixa. Ett fint mönsterpapper från Inkido kom också med. Det blev några fingerduttar och 4 promarkers också.
Nu fanns tyvärr inte allt jag ville ha, jag är på jakt efter en kantstans från EK success som ingen verkar ha längre. Så är det någon som ser till den så hojta till!

Det är alltså EK success dotted scallop edger punch. Den gör en liten liten vågig kant som är mycket diskret men ändå effektfull.
 


Presentkortskort

Idag har vi varit på 8-årskalas sonen och jag. Så självklart har ett kort knåpats ihop. Typiskt nog för mig så gjorde jag det i natt för varför ska man sova!? Jag hade köpt ett presentkort på bion och då passar det bra att göra ett kort med en insats för just presentkort i kreditkortsformat.

Så här blev resultatet, färgerna är skarpare i verkligheten: 

Spellisar

Ja men då är det lite shoppat igen då. Hittade spellbinders på rea från Cropstop.com och till och med inklusive porto så blev det billigare än någonsin förr. Det kan jag behöva med min inköpstakt... :-p Men jag hittade äntligen de ovaler jag letat så länge!

Och hoppsan, jag vann visst en auktion på Tradera under sista minuten till ett riktigt bra pris också! hihi!


RSS 2.0