29 december - LO till en utmaning

 
Hej!
 
Håll i er nu, jag har gjort en LO! Det händer typ aldrig. Men i dagens utmaning i Facebookgruppen en kväll-en utmaning så lockade skissen som Ulrika Wandler gjort till att göra en LO (layout).
 
 
 
Jag hittade gamla foton på sonen som vi tog inför julen 2003, hans första jul. Det skulle bli årets julkort att skicka till familjen och vännerna. Han är ca 11 månader gammal vid det här tillfället. Nu fyller han 10 år om en vecka.... :-)
 
 
Jag har använt ett grått cardstock och så har jag stämplat swirls runt om och embossat med frosted crystal. Vit spets, några filtdekorationer som jag satt snören i så det ser ut som att de hänger. Stjärnan har jag stansat ut med en sizzixstans i wellpapp. en manillatag bakom fotomattan som går att dra ut och läsa om korten. Stickersbokstäver och så utstansade bokstäver från Sizzix som jag lagt ett lager 3d-lack på. Jag satte biltematejp på baksidan av pappret innan jag stansade ut bokstäverna, det blev supersmidigt. Undrar varför jag inte tänkt på det tidigare...
 
 
En närbild på min lille pysseltomte <3 Kortet till höger har jag monterat på 3d-kuddar och kortet till vänster med tejp.
 
Jag hoppas hinna pyssla lite mer nu för jag har äntligen julledigt. Fast man får kanske säga nyårsledigt istället när julen är över :-)
 
Kram Rosa

27 december - DT kort för Pysseldags

Hej och god fortsättning!
 
Jag gör årets sista blogginlägg hos Pysseldags idag. Det är ett kort med orientalisk känsla.
 
 
Kika närmare på hela kortet i bloggen hos Pysseldags
Kram Rosa
 

25 december - julkort

Hej!
 
Hoppas du har en fin jul!
Jag visar idag ett gäng kort som jag gjorde flera lika av. Embossingfoldrarna fick jobba lite och jag är nöjd med resultatet. Hittade inspirationen på Pinterest.
Material: vit kartong, 4cc, band, 4 embossingfoldrar, kantstans från EKsuccess och stäplar från Inkywings och Pysseldags.
 
 
 
God fortsättning!
 
Kram Rosa

20 december - DT kort för Pysseldags

Hej!
 
Idag bloggar jag två kort hos Pysseldags.
 
Välkommen till Pysseldags för att se allt!
Lämna gärna kommentar också så bliiiir jag så gla så gla :-D
 
Kram Rosa
 

13 december - DT alster för Pysseldags

Hej!
 
Idag får du titta in hos Pysseldags för att se vad jag gjort till de här:
 
 
Ha en härlig luciadag! 
 
Kram Rosa
 

8 december - Grattis Erik!

Idag fyller min man år och han brukar inte vara så angelägen om att bli firad, men liiiite måste man stå ut med :-)
 
Jag har gjort ett kort inspirerad av en artikel i en gammal "Ett Trykk". Superduktiga Camilla gör så mycket vackert att man blir tårögd.
 
Här är i alla fall mitt kort och sonen har skapat fina pärlplattemotiv till pappa.
 
 
 
 
 
 
 
 
Material:
Papper: Akvarellpapper 180g och 200g, Mönsterpapper Maja Design "ska vi fika"
Stämplar: Framsidan: Inkywings, Twistpåste: Pysseldags, Swirlstämpel Kaiserkraft, Magnolia Tilda with Daisy
Färgläggning Distress Markers: Tattered rose, vintage photo, walnut stain, milled lavender, crushed olive, victorian velvet, antique linen, weathered wood, pumice stone, mustard seed 
Blommor: retropunch med spillbitar. Violer. YouDo tygblommor
Kantstans: EK Success
Dekorationer: snöre, rhinestones, charm, stickles star dust
 
Jag blir mycket glad om du skriver en hälsning innan du surfar vidare :-)
Ha en fin dag!
Kram Rosa
 
 
 

6 december - DT-kort för Pysseldags

Hej!
 
Idag bloggar jag som vanligt för Pysseldags.
 
Det här kortet började jag på när jag var på träffen i Söderhamn. Här är en del av kortet:
 
 
Kila nu raskt vidare till inlägget hos Pysseldags och kika närmare :-) Jag blir superduperglad om du också vill lämna en kommentar innan du går :-) 
 
KRAM Rosa
 

1 december - pysselträffar

Förra torsdagen och lördagen så var jag på pysselträffar. Torsdagskvällen höll vi till i fritidslokalen på jobbet och hade julpyssel. Det var där jag första gången fick upp ögonen för det här med scrap för 4 år sedan. Tack Karin för det :-) Nu är det hon och jag som släpar med våra saker och de som vill i våra arbetslag får vara med och pyssla. Jag hann inte göra något själv den kvällen (jo en färgläggning av ett motiv blev det) för jag är långsam i starten för det mesta. Men jag hade nöjet att hjälpa mina kollegor att upptäcka det roliga med kortmakeri.
Jag fick inget foto på allas saker men här är tre av dem i alla fall:
 
Ulrikas kort och tag:
 
 
Nettans kort:
 
 
Annas kort framsidan:
 
 
Annas kort insidan:
 
 
Karin och Caroline gjorde fina kort också men det fick jag inte något kort på tyvärr. Anna gjorde bland annat sitt korts framsida efter ett kort som Karin hade med sig som inspiration. Tjejerna fick lära sig nya ord som chalka, embossa, stansa, akrylkloss och lite andra ord från scrapvärlden :-)
Det var en mycket trevlig kväll. Men som sagt, ingen produktion från mig.
 
Den andra träffen jag var på samma vecka, var en lördagsträff med ett scrapgäng i Söderhamn. De har en studiecirkel och träffas varannan vecka (blir avis) och ibland någon lördag. Eftersom jag kommer från Söderhamn så känner jag bland annat den studiecirkelansvariga, Moni :-) Hon bjöd in mig som "gästartist". Fantastiskt roligt tycker jag :-)
Jag släpade mååånga av mina saker med mig och så fick gänget välja ett av mina julkort att inspireras av. De valde det här kortet:
 
 
Så här blev deras kort (mitt ligger också där) Visst blev de fina!:
 
 
Jag hann ju inte göra något på den här träffen heller. Jag påbörjade däremot ett kort som jag nu gjort klart och det kommer i bloggen framöver :-)
 
Tack till alla som var med på jobbträffen och Söderhamnsträffen, det var jättekul! 
 
Kram Rosa
PS: kommentera gärna bilderna så kan jag vidarebefordra lovorden :-D
 

RSS 2.0