26 juni 2014 - Färgutmaning i rosa och brunt

Jag har "beklagat" mig i bloggen tidigare att trots att det är perfekt scrapväder så får jag inget gjort i alla fall. Men så bestämde jag mig för att kika efter någon utmaning eller skiss att följa för att få det att lossna lite. 
 
Jag gav mig på en färgutmaning som Make it Colourful har. Det är en sidodel av Make it Crafty som i dagarna också släppte lite nya digistämplar. Jättefina stämplar med tjejer som sitter och jag har använt mig av Jacinta sitting dreaming.
 
Utmaningen är att färglägga i rosa och brunt. Man behöver inte göra ett färdigt kort i den här utmaningen för den är till för "färgläggningsfantaster" och vill man så får man ladda upp sina alster på Make it Colourfuls facebooksida och få feedback på sin färgläggning!
Eftersom jag nu ville göra ett kort så körde jag rosa och brunt all in :-)
 
Mönsterpappren kommer från Maja Designs Sofierokollektion. Sen är det brun och vit cardstock.
 
 
Här är en närbild på Jacinta sitting dreaming och hon är färglagd med copics. Runt om motivet har jag duttat ut klickar med Ranger liquid pearls opal white.
 
 
Hud: E50, 13, 11, 00, R21
Hår: E59, 55, 53, 50
Ögon: E 77, 23
Klänning och shorts: R85, 83, 81, E 74, 71, 70
Fotlänk: YR27
Skugga: C1, 3
 
 
Ornamentet på pappret är gjort med en die från Marianne design. Fjärilarna är olika utstansade varianter som jag duttat på lite glitterlim på. 
 
Nu ska jag sitta på altanen en stund och försöka färglägga lite. Jag lyssnar på ljudbok via Storytel samtidigt, just nu "Min mormor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman, underbar bok! Jag älskade också att lyssna på hans "En man som heter Ove" för Torsten Wahlund gör det så himla bra! Så, nu fick ni lite ljudboktips mitt i pysslet också :D
 
Ha en fin dag! Lämna gärna spår efter dig innan du hastar vidare så blir jag jätteglad!
 
♥ KRAM Rosa ♥

24 juni 2014 - Bröllopskort

Hej!
 
Jag fick en beställning på ett bröllopskort och nu i midsommar gifte de sig så nu kan jag visa kortet.
 
Brudparet på kortet är en digistämpel från Aurora Wings som Mitzi Sato-Wiuff ritat.
Mönsterpappren är Maja Designs Sofierokollektion.
 
 
Hjärtbården är en kanstans från Martha Stewart. Bladsvirvlarna är Cheery Lynn-dies. Jag har både en vänster- och en högerställd svirvel. Blommorna kommer från Wild orchid crafts.
 
 
Motivet är färglagt med Copicpennor. 
Hud: E13, 11, 02, 00 R20
Hår: E57, 55, 53, 51, 50
Kostym: W9, 7, 5, 3, 1
Brudklänning: B000, 00, C1
 
Runt motivet har jag färgat in med Distress ink Milled lavender.
 
 
På insidan har jag använt en gummistämpel från Pysseldags som är helt ny, hjärtliga gratulationer. Hjärtdiesen är från Memory Box.
 
 
Kortet från sidan. Namnen har jag skrivit ut i fonten Edwardian script och monterat på kuddar så det blev mer upphöjt. Även brudparet är monterat med 3D-kuddar.
 
Ha en fin dag!
♥ Kram Rosa ♥
 
 
 
 
 

23 juni 2014 - Tack till lärarna

Hej!
 
Idag visar jag de kort jag gjorde till skolavslutningen. Jag "tog på mig" uppgiften att göra tackkort från klassen. 
 
Idén till kortstilen kommer från senaste numret av Ett Trykk, den norska scraptidningen som jag älskar, det finns alltid något trevligt i den :D
EDIT 24 juni: Jag har letat på nätet efter en beskrivning förutom den som finns i tidningen. Här hittar du den! http://astampabove.typepad.com/my-blog/2013/02/sunday-matinee-dress-up-fun-fold-video.html
 
 
Mönsterpappren är både från Prima och Bildmålarna. Tackstämpeln är från Reprint. Den har jag stämplat upp på  4CC papper och sedan passade en av Spellbinders standard cirkel perfekt till den. Jag har använt en något större Spellbinder standard cirkel till hålet. 
 
Här kommer lite detaljbilder:
 
 
Jag har satt fast satinbandet under mönsterpappret. Kanten har jag stansat ut med EK Success small scalloped border. Hjärtsvirveln är en die från Magnolia och även blomman kommer därifrån. 
 
 
Här ser man tydligare själva kortvikningens finurlighet. 
 
 
Här är hela kortets utsida. 
 
 
Här har vi insidan. Jag har skrivit ut en digistämpel från Pysseldags och runt kanten har jag stämplat med Stempelgledes vintage garden. Här ser man också att bandet sitter fast under det här pappret. 
 
 
På baksidan har jag stämplat min handgjort av... stämpel. Den kommer också från Pysseldags
 
 
Tackstämpeln är infärgad med Distress ink.
 
 
Den här rosen kommer från Kort og godt. Foambokstäverna är från Panduro. Jag har köpt satinbandet på rulle där också. 
 
Ha en fortsatt fin dag trots det trååååååååkiga vädret! Jag är putt eftersom jag har semester och vill åka till en strand och ha det skönt. Det är perfekt pysselväder däremot, men jag får inte mycket sånt gjort heller. Ska försöka skärpa till mig och sluta sura :D
 
♥ KRAM Rosa ♥

19 juni 2014 - DT-kort för Pysseldags

Hej!
 
Idag har jag bloggdag igen! Jag hade ledigt förra veckan för det var fullt upp med att vara klassförälder och baka till skolavslutningen :D Håll utkik här i bloggen framöver förresten, för gissa vem som gjorde lärarnas kort... :D
MEN... idag så är det ett midsommarinspirerat kort jag visar.
 
 
För att få veta mer om material och vilka copicpennor jag använt till att färglägga den söta Peggy från Weestamps  så skuttar du raskt vidare till Pysseldags inspirationsblogg!
 
Ha en fin dag så ses vi mer framöver! 
 
Kram Rosa
 
 
 
 
 

8 juni 2014 - Dopkort till Sara

Hej!
 
Idag visar jag ett dopkort som jag gjort på beställning. Dopet gick av stapeln igår så idag kan ni andra få se det :)
 
Mönsterpappren är Maja Desings sofierokollektion. Den söta dopstämpeln är en gummistämpel jag köpt från England: Lili of the Valley Baby Chistening
 
 
 
På insidan har jag använt en embossingfolder från Nellie Snellen. Jag köpte den hos Mikaelas Scrapin när vi hade scrapmässa här i Gävle senast. Texten har jag skrivit i datorn och måttat in så det kom in i mitten av min embossingfolder.
 
 
 
Stämpeln har jag färglagt med Copics i vanlig ordning ;-)
 
 
Hud: E11, 00, 000 och R20
Dopklänning: B000 
Kudde: Återkommer med färgen, har fått minnesförlust :-p
Fönster: C5, 3, 1 B000, 00
Skugga: C1
 
Färgen runt om motivet är Distress ink Milled lavender
 
Ha en fin dag!
 
KRAM Rosa

7 juni 2014 - Mitt kort till Mor

Hej!
 
Jag tänkte jag skulle visa mitt kort till min Mor idag. 
 
Mönsterpappret är från Bildmålarna och motivstämpeln är från Magnolia. Till min kära Mamma är också från Bildmålarna. Hjärtbannern är från La-la land och cirklarna är Spellpinders.
 
 
 
På insidan har jag stämplat en av de nya gummistämplarna från Pysseldags: Hjärtliga gratulationer
 
 
Nu har jag använt Copics i ganska precis ett år och jag tycker det är som att jag hittat hem med dem. Jag gillar fortfarande Promarkers som jag började med för de härliga färgerna. Jag gillar fortfarande Distress markers på grund av penselspetsen och även här den mjukare toningen på färgen som blir. Men med Copics får jag de två pennorna tillsammans. Färgen och penselspetsen ♥. Jag passar på att göra lite reklam faktiskt. På Pysseldags så kan man köpa Copic Sketch styckevis till ett mycket bra pris, de pennor som finns i alla 358 färgerna och som innehåller lite mer färg än Copic Ciao. Man kan även köpa både Ciao och Sketch där i kit också och även tillbehör. Det är snabb leverans, oftast inom en vecka.
 
 
Jag har färglagt med Copics på min Magnoliastämpel. 
 
Hud: E13, 11, 02, 00
Hår: E50, 51, 53, 55, 57, 59
Klänning och skor: B06, 04, 02, 00, 000
Blommor: V99, 95, 93, 91 G 20, 21, 24
Skugga C3, 1
 
Det blå runt om motivet har jag färgat in med Distress ink genom att gnugga in färgen med en svamp. Jag har för mig att det är färgen Tumbled glass. 
 
Ha en fantastisk dag!
KRAM Rosa
 
 

6 juni 2014 - DT alster för Pysseldags

Hej!
 
Igår var det min bloggdag hos Pysseldags.
 
På vår DT-träff för några veckor sedan så experimenterade vi med lite olika tekniker och gjorde bland annat egna tryck på disktrasor. Jag visar mina exemplar i inlägget.
 
Jag har också gjort en liten födelsedagstag till sonens kompis.
 
 
 
 Kika in i Pysseldags blogg för att se mer om materialanvändningen!
 
Jag vill gärna slå ett slag för Papperspodden också! Där kan du lyssna på Ciza och Martha som gjort podradioinspelningar på ca 30 minuter/avsnitt om vårt favoritämne papperspyssel! Missa inte det! Det är både roligt och lärorikt. Jag brukar lyssna på de nya avsnitten när jag pysslar, då känns det som att vara på en pysselträff .D
 
Ha en fin dag!
 
 
 
 

RSS 2.0