30 mars - Dopinbjudningar

Jag har gjort dopinbjudningar på beställning och tänkte jag ska visa er resultatet. Jag har givetvis suddat ut personlig information så därför kan några av bilderna se lite suddiga ut.

Från början var det tänkt att jag skulle använda Maja Designs crea diem i rosa, men det var ingen butik som hade med sig dem på Avestamässan. Jag fick alltså tänka om... ojoj. :-) Men jag hittade ett jättebra utbyte och som jag nu i efterskott är mer nöjd med. Bildmålarnas nya kollektion och både fram och baksida från samma designark har jag använt.
Halvpärlor i hörnen och ett äppelgrönt band är dekorationerna.Dopstämpeln kommer från Roxstamps. Jag har också stämplat runt kanterna med en swirl jag köpt hos Hannas PysselstugaVikningen på kortet är S eller Z, vilket man nu vill kalla det.Så här ser det ut när det är öppnat. Swirlen är densamma som jag stämplat runt kanterna med. På insidan har jag embossat den med bridal embossingpulver. Kanterna är distressade med victorian velvet.Texten har jag skrivit ut på datorn och sedan har jag använt en spellbinder och stansat och torrembossat pappret.På baksidan har jag satt min logga och bandet löper genom den så att kortet kan öppnas.Den personliga stämpeln kommer från Pysseldags.Här är alla korten samlade tillsammans.Jag har köpt matchande kuvert på Panduro i Valbo. En liten bebisstämpel från Reprint är stämplad på alla kuverten.Ha en bra dag och kom ihåg att lämna ett avtryck innan du går!
Kram Rosa

29 mars - DT inlägg för Pysseldags

Då är det torsdag igen och dags för mig att blogga för Pysseldags!

Idag bloggar jag ett ramkort som jag gjorde när jag var på mässan i Avesta.

Besök mig på Pysseldagsbloggen och lämna gärna spår efter dig!
Kram Rosa
27 mars - namnsdagskort

Min son hade namnsdag i lördags. Det lät han oss veta i några veckor innan och han hade stora förväntningar på dagen. Det skulle vara kort och presenter och gärna fyrverkerier också.

Trots att påminnelser om den stora dagen lämnats flera veckor innan så blev namnsdagskortet ändå inte gjort förrän samma dag. Jag hade ju scrapträff här i min lokal och passade då på att göra ett Gabriel-kort.

Jag gjorde den ganska ren, pappret i sig är så fint och det kommer från Bildmålarnas nyaste kollektion. Bokstäverna är från Panduro (mycket användbara och prisvärda) och grattisstämpeln kommer från Pysseldags.Jag köpte den söte Edwinstämpeln när jag var på mässan i Avesta och nu fick den komma till använding. Jag har färglagt med Promarkers och skuggat med både blender och MCP-teknik.
Magnoliastaketet tyckte jag passade bra tillsammans med blomsterängen på mönsterpappret. 
Sonen blev ganska nöjd med kortet, men tyckte att jag var lite tråkig som inte hade gjort något häftigt på insidan. jaja, man kan ju inte vinna över dem alla... :-)

25 mars - CC utmaning Scrapdraken

Scrapdraken i Uppsala har en cybercrop den här veckan. Jag har knappt varit hemma alls så det har varit svårt att vara med som jag tänkt. MEN jag var på pysselträff igår och då passade jag på att vara med på en av utmaningarna i alla fall!

Jag valde att följa skissutmaningen. Skissen är gjord av Scrapdrakens Katarina. Man får vrida och vända på den som man vill men det ska synas att den ligger till grund för alstret.Så här ser min tolkning ut. Jag valde att vrida skissen ett kvarts varv. 
En närbild på blommorna. Fick så fina utstansade hjärtan av mormorMargareta igår och som passade perfekt till texten tycker jag.Eventuellt kommer jag att lägga till fler kort där solen inte kastar så långa skuggor. Men det är ändå så härligt att kunna fota utomhus!

Kram på er!

22 mars - DT inlägg hos Pysseldags

Hej!

Idag är det torsdag och då är det min bloggdag igen hos Pysseldags.
Jag har äntligen altrat en Noblessask. Det har jag velat göra sedan jag såg Lilla Pysselingers ask som Åsa har.
Här får du se ett smakprov av min variant:
Kila nu raskt över till Pysseldagsbloggen och se mer!
Jag blir glad om du lämnar en kommentar också!
KRAM16 mars - julkort i grönt

Idag är det lite roligt för Scrapdraken visar upp min kupolask i sin blogg idag! Jag köpte den där för några veckor sedan och de ville gärna se den när den var klar och nu finns den som sagt för beskådande där. Gå gärna in och titta på deras inspirationsblogg!

                                                            ************************

Veckans julkortsutmaning hos http://ettjulkortiveckan.blogspot.com ska vara ett julkort i grönt. Ok då. :-)

Jag har äntligen kommit underfund med hur min Martha Stewart-stans "cherish" fungerar, den som ska göra mönster runt om hela pappret. Så då fick den vara med och sätta formen på kortet.

Jag har använt mig av vit cardstock och grönt mönsterpapper från Inkido.Framsidan.
Baksidan, tillsammans med min nya "handgjort av" stämpel som jag fått från Pysseldags!
På insidan har jag stämplat den fina sången Adventstid med text av Carl-Bertil Agnestig. Den här stämpeln kommer också från Pysseldags. Den här sångtexten väcker fina barndomsminnen då jag sjöng den med barnkören för "100 år sen". ;-)
Närbild på texten.
Jag roade mig med att lägga på ett lager glossy accent på bokstavsstickers så det skulle bli lite mer liv i dem.
Jag har äntligen fått tag på hjärtswirlen nu på mässan i Avesta och det syns inte så bra, men jag har embossat den med frosted crystal. Blombladen har jag sprayat på lite grön perfect pearls, vilken skillnad det blev i färg och skimmer med det *gilla*. Rosorna har fått lite glitterlim på kronbladen.
Jag försöker träna på färgläggning, använder mig av promarkers och har på den här bilden använt tre gröna nyanser på kläderna. Det där med att tänka på från vilket håll ljuset faller är inte lätt men jag är skapligt nöjd ändå med den här hänglarkillen. Idén med att rita streck runt har jag "snott" från Sofia/Jozie och Tussan som gjorde så på vår senaste scrapträff. Tycker det är en enkel men effektfull detalj. Titta gärna på deras bloggar för där har ni tjejer som kan färglägga!
Luvan har fått sig en liten omgång med glitter och så har jag satt några halvpärlor i hörnet.
Ja så här kan ett grönt julkort se ut. Jag är rätt imponerad av mig själv att jag inte har missat en utmaning på 11 veckor hittills! Det som är trevlig med måndagar nu för tiden är att då kommer den nya utmaningen :-)

Ha en bra dag och lämna en kommentar innan du går!


15 mars - DT inlägg hos Pysseldags

Idag är det torsdag = min bloggdag hos Pysseldags!

Det är så himla roligt och nu är det tredje veckan som det kommer något från mig. Det som är det mest märkliga är att dagens alster är en LO (layout)! Jag har gjort en LO tidigare och det var för två år sedan. Här kommer en liten tjuvtitt på min LO nr 2:
Besök http://blog.pysseldags.com för att se hela LO:n!
Lämna gärna spår efter dig där så blir jag jätteglad då jag vill veta vad du tycker!
KRAM
RosaSå här ser min logga ut hos Pysseldags


13 mars - Avestamässan

I helgen så har jag varit i Avesta och varit med på scrapmässan. Jag skulle pyssla i dagarna två. Jag fick knappt något gjort, men det blir väl kanske bättre med tiden. Jag blir som lite paralyserad av allt som händer runt om mig.

Jag shoppade däremot :-) Fast först gjorde jag inte ens det, men det gick över... med råge. Jag var ju ändå där i TVÅ dagar :-DJag investerade i en ny sax och en ny skärmaskin från Tonic studios, de blev jättebra.Det blev en kantstans med fjärilar också, några magnoliastämplar, en blomstermålarnastämpel, alfabetstickers, MASSOR med cardstock då jag blir så trött när jag inte hittar rätt färg.


Blommor, fjädrar, distresser...Lite bling och ez-foam hittade också hem till mig.

Det blev faktiskt ett par kort gjorda också men dem kommer ni att få se längre fram.

KRAM!

12 mars - julkort för vecka 10

Jag kämpar på med mina julkort. Den här veckan blev kortet klart vid midnatt natt mot måndag :-) Jag har haft fullt upp ett tag och har i helgen varit i Avesta och scrappat på mässan där. Mer om det i andra inlägg :-)

Här kommer utmaningen för vecka 10: Tolka skissen!


Här kommer då min tolkning:


Jag har använt mig av Panduros mönsterpapper och bokstäverna är också därifrån.Nellie Snellen-stämpel färglagd med promarkers. Har stansat snöflingor med min Martha Stewart-stans.Jag flätade ihop banden i hörnet.Ja så där blev det!
Kram på er!

8 mars - DT kort hos Pysseldags

Idag så visar jag ett Criss Cross Card hos Pysseldags!För att se fler bilder och få materialbeskrivning så skuttar du raskt vidare till
http://blog.pysseldags.com

Välkommen!


6 mars - korsettväska

Nu var det ett tag sedan jag gjorde en korsettväska men jag fick en beställning och då fick tålamodet komma fram igen. :-)
Önskemålet om färg var vinröd och så har jag kombinerat det med svart, det tycker jag passade bäst till.Svarta spetsar och smala svarta band fick det bli och så en vinröd ros med lite glitter på i dekolletaget.
Från sidan ser man att det är embossat på det svarta pappret. Det sätter lite extra piff när det blir mer struktur och tyglikt.Jag väljer att göra bakstycket i flera delar än vad originalmallen har. Jag vill ha två olika färger och jag vill ha känslan av flera lager "tyg".  Jag använder även dubbelsidigt mönsterpapper så det inte blir så tråkigt på insidan.


 

En närbild på bakstycket.

Nu hoppas jag att korsetten kommer att falla beställaren i smaken :-)

Vill du prova att göra en själv så kan du köpa originalmallen hos Card Carousel

Lämna gärna en kommentar innan du går så blir jag så glad!
Välkommen tillbaka på torsdag då bloggar jag igen som DT för Pysseldags!

3 mars - monokromatiskt julkort

Jag trodde inte jag skulle få till det med julkortet den här veckan, men jodå det kommer ett här!

Veckans utmaning i ettjulkortiveckan-bloggen var att göra ett julkort monokromatiskt och i en icke traditionell julfärg. Monokromatiskt är ju ett kort i en färg men i olika nyanser. Jag har valt att göra ett i blått.

Jag har använt mig av pappret Crea diem från Maja Design och så det mörkblå som är ett coredination's.Jag har torrembossat den mörkblåa med en Sizzix-folder från ett julset som jag har. Testade först att slipa av bokstäverna för att få fram den andra blå färgen som finns inuti, men ångrade mig och gjorde en ny.Några körsbärsblommor och en gardenia (tror jag) i hörnet. Här blev det nu lite grön och gult men det får vara så tycker jag.Insidan fick sig en skrivruta som jag stansat ut med en spellbinder. Färgade in kanterna med stormy sky och stämplade runt kanterna med en swirlstämpel. Den här lilla god jul-stämpeln är ju för himla händig, gillar den för att den också har med "önskar".Här ser man kortet lite från sidan. Blir väldigt mycket blått här då jag även gjorde väggen monokromatisk när jag ändå höll på ;-)Lämna gärna lite tassavtryck i bloggen!
Kram Rosa

1 mars - DT premiär hos Pysseldags!

Idag är det premiär för mig som DT hos Pysseldags!

Jag har gjort ett Tri-shutter card som är en favoritvikning för mig. Jag har använt mig av Inkidos mönsterpapper och stämplarna är från Pysseldags. 

För att se mer av kortet och fler bilder så hoppa över till Pysseldags! Välkommen! 

Kram Rosa

RSS 2.0