Det kom paket!

Tänk att det blev lite julafton idag som jag hoppades! Jultomten/brevbäraren kom nyss med de här fina sakerna från Altheas Mix! Snabbt jobbat Mita!Men nu får jag nog ta och gå ut i det fina vädret istället. Får försöka tänka ut vad jag ska göra för kort nästa gång!


After eight, då skapar jag :-)

Jag har gjort ännu en after eight ask, den första var ju bara för att testa men den här är skarpt läge och ska ges bort :-) Jag insåg också att jag naturligtvis hade satt botten upp och ner förra gången, ibland är det svårt att läsa och koppla information till hjärncellerna... kan också bero på att jag alltid kommer igång så sent om kvällarna med mina projekt.

Den här asken är gjord med papper från Prima: Jack n' Jill Collection "Suger skies", nu har jag inte Jack och Jill med på asken men deras hund fick vara med däremot.

Jag har stämplat fjärilar (från Inkido) och har förstås med Marthas fjäril också på en sida. På locket har jag satt en prästkrage, tyckte den passade bra då den återkommer även i pappret. Jag har sprejat glimmermist på bladen och på blomman. Runt kanten sitter en dekorremsa från Jack n' Jill Collection.

Jag undrar jag om det kommer något paket idag... nejmen, har jag shoppat lite nu igen? Jajamen! Woho! Hela löneförhöjningen går åt.

Ha en trevlig dag, lämna gärna lite handspår efter dig!

 Guldfärgad korsett

Jag har roat mig denna regnfyllda semesterdag med att göra ännu en korsett. Den här gången valde jag två olika färger på "tyget", gjorde en spets med hjälp av en stans och satte öljetter i hålen för bandet i ryggen. 

Limningen är en prövning, så är det. Men med lite envishet så går det ganska bra tillslut.

Jag har satt cremefärgade band med guld i runt sömmarna och även använt dem som axelband. Jag har satt axelband som jag tycker att de ska sitta. Enligt beskrivningen ska det egentligen gå en i framkant och en i bakkant, men så har då inga av mina linnen sett ut... (Förutom halterneck då förstås.) Idag åkte limpistolen fram och fick jobba lite för att fästa axelbanden, kanonverktyg verkligen! Det gäller bara att hitta rätt teknik med den rackaren bara. Det kanske jag kommer att göra någon gång i framtiden :-)

En ensam ros fick sedan pryda dekolletaget.

Så här blev resultatet:
Jag glömde att skriva vart jag köpt mallen på korsetten om du skulle bli sugen att testa själv. Den finns här hos Card Carousel, kostar ca 60 kr.

Nu ska jag försöka bestämma mig för vart midsommarafton ska firas. Ha en skön helg!

Väntan är över :-)

Ha! Jag fick paket både på onsdagen och torsdagen. Det ena paketet var fyllt med olika band, spetsar, kakservetter med dödskallar på (kanske man ska använda en sån när man bjuder på fika på jobbet, fniss!) plus lim och glitterlim. Det har jag köpt från Scraplyckan som tyvärr kommer att avsluta verksamheten snart. Det pågår olika reor där nu så passa på!

Det andra paketet var fyllt med stämplar och blad/löv från Creativica. Tjoho!

Här kan du se min köporgie ihopslingrad tillsammans på köksgolvet. :-)


I väntans tider...

Jag väntar på paket, kan det komma imorgon tro? Visst skulle det bli regn igen... :-)

Bröllopsdagskort

Mina föräldrar firar 44 år som gifta den här veckan, det gav en bra ursäkt att få göra ett kort :-) Jag testade en ny kortvikning igen och blev nästan galen på kuppen. Hur jag än vek så blev det fel. Jag satt med miniräknare för att försöka räkna ut vart jag skulle biga men det hjälpte då inte. Det gick åt ett par designark som nu får blir reservdelspapper istället.

Jag testade "Tesavikningen" som jag hittade här: http://tesapysslar.blogg.se/category/kort.html

Med lite egen modifiering så blev slutresultatet i alla fall detta:

Tagen är den som håller ihop kortet. Jag ha stämplat med orange dyna och sedan varmembossat med hologrampulver. Pappret är från My minds eye, bloom and grow vilket jag tycker är så fint och nu är det slut *snyft*
Jag har gjort tagen och textrutan med QK och så har jag äntligen använt en sticker på kork (eller vad det nu kallas). Jag stämplade även ett par fjärilar och embossade med hologram. Jag tror att fjärilar är något som hamnar på nästan allt jag gör, kan inte låta bli...

Nu ska jag bara få iväg kortet med posten också!


Blogcandy hos DesignAnnique

DesignAnnique har en blogcandy på sin sida för att fira 10 000 besökare på ett år! Jag tror att det är DesignAnnique som gjort den fina korsetten jag såg på mässan i Uppsala och som inspirerade mig att testa att göra en! (rätta mig gärna om jag har fel.)
Du hittar hennes sida här: http://designannique.blogspot.com//Rosa


Korsettväska och hjärta

Ja då har jag varit i farten igen. Kvällar och nätter kommer jag igång med mitt pysslande tydligen :-) En grej till som jag såg på mässan i Uppsala och i Scrapdrakens monter var en korsettväska. Den var helt fantastiskt fin! Jag har letat på nätet efter en beskrivning och hittade en engelsk sida där de säljer beskrivningen. Så igår kväll slog jag till på den, nätshopping igen med andra ord, moahaha! Det är en PDF-fil som man laddar ner från deras hemsida.

Jag använde mig av röd kartong, nästa gång ska jag nog använda mig av ett smidigare papper men jag trodde det skulle vara bra med ett stadigt material. Jag hade lite sjåigt med hur jag skulle få mallen att hamna på mitt papper men klippte ut den som man gör när man syr kläder och fäste med dots. Har någon tips på hur man lättare arbetar med mallar så är jag tacksam. Dotsen fäste lite för bra också och drog bort lite av ytan på kartongen.
Det var pillrigt arbete men det var kul! När jag väl fått ihop korsetten så kom jag underfund med att spetsar och sånt, det har inte jag. Jag har massor med olika band med babytema osv men inga snygga spetsar. Jo breda bomullsspetsar har jag ett par stycken men den här korsetten är inte stor och behöver tunna fina spetsar. Jag tog tillslut i alla fall ett smalt svart band för snörningen i bakstycket och sedan kantade jag med röda band runt kanterna på korsetten och satte en silverfärgad ros i dekolletaget. Sist av allt satte jag dit axelbanden/handtagen. Jag blev ganska nöjd med resultatet ändå för att vara mitt första försök.
Så här blev den:


På sista bilden där min hand är med så kan man få lite begrepp om hur liten den är och hur pillrigt det var att få till kuporna :-)

En annan sak som jag snubblade över på någon hemsida är en hjärtformad väska med hållare. Den testade jag att göra i natt. Nu är den inte riktigt klar och jag är inte helt nöjd med den men jag visar den ändå. Att klippa med sax och vara vänsterhänt är inte alltid så lätt. Jag måste nog leta rätt på en bra pysselsax för vänsterhänta för det är svårt att få till en jämn och fin klippning. Så här ser hjärtat ut än så länge, det går alltså att lyfta ur hjärtat ur hållaren.Min plan är att sätta någon slags spets eller liknande längst upp runt hjärtkanterna, men som sagt, jag har ju inget sånt. Än. Sa jag att jag nätshoppat lite? Inte, jo efter att ha gjort korsetten och blivit frustrerad över bristen på material så nätshoppade jag lite mer. Så nu hoppas jag verkligen att det kommer lite spetsar och annat skoj till veckan :-)

After eight-automat

Jag är helt uppslukad av Lars Keplers "Paganinikontraktet" och den är så spännande! Men igår eftermiddag och kväll så kom jag mig äntligen för att scrappa lite. Kom att tänka på att jag ville testa att göra en after eight-automat, såg en sån på mässan i Uppsala. Jag letade på nätet efter en mall och hittade en på Scrapparazzis blogg: http://scrapparazzisblogg.blogspot.com/2010/04/after-eight-automat.html

Här är mitt färdiga resultat, jag gjorde botten något mindre än måtten i beskrivningen för det ville sig inte först. Pappret jag dekorerat med vet jag inte vad det heter, köpte det i Uppsala och jag tycker det är så fint. Om någon känner igen designen så hör av er så jag kanske kan få tag på fler ark. Stommen har jag gjort av kartongark, kanterna är chalkade med mossgrönt och så har jag min älskade fjäril från Martha Stewart med på ett hörn. Rosor på toppen med lite glitter på. Jag tog en spillremsa från kartongen och gjorde spetsmönster med min Martha Stewart-punch och satte fast i locket.Jag lyckades också göra av med lite pengar på nätshopping, jag är så duktig på det. När jag surfade runt och letade inspiration så råkade jag bara hamna på en sida med många fina stämplar... Ja men de var ju bara tvungna att byta adress och komma hem till mig istället. hmmm...

Semester och så slår jag ett slag mot barncancer också

Då har semestern börjat och självklart ska det regna. Fördelen med det är ju att då kan man ju scrappa utan att det gör något :-)

Skolavslutningen gick bra, våra fröknar fick sina bokkort och inuti fördjupningen fick en påse med ett SNÖ-smycke plats alldeles perfekt! Lite tips kanske för kommande födelsedagar?

Jag har hunnit vara i Toscana under Kristihimmelsfärdshelgen med min älskade kör, ska försöka ge mig på att göra något med bilderna därifrån. Det var ganska overkligt att vara vid det lutande klocktornet i Pisa och se domen i Florens. Otroligt vackert och kan man skapa byggnader på det viset så borde nog jag klara av att göra en layout på det. Hur svårt kan det vara liksom... :-) Har bara gjort en layout i mitt liv hittills så det får väl bli veckans utmaning kanske!

Jag lägger in några bilder på ett kort jag gjorde tidigare i år till mitt kusinbarn Mille. Han är inte gammal men har redan fått utstå massor när han i mars vid 5-månaders ålder fick neuroblastiom konstaterad. Det är en form av cancer som bara drabbar barn. Han har en aggressiv form men tack o lov inte den allra värsta sorten som kan vara spridd i flera delar av kroppen. Familjen har i dagarna fått veta att tumören har krympt men att den sitter fast vid ryggmärgen och därför vill läkarna inte operera än utan fortsätter med cellgifterna ett tag till. En vän till Milles föräldrar startade en insamling i Milles namn hos Barncancerfonden, mer forskning behövs och mycket bra har gjorts tack vare gåvor till Barncancerfonden. För 30 år sedan var det i stort sett tabu att prata om cancer hos barn, inga bra behandlingar fanns utan man hade bara vuxna att utgå ifrån vid behandlingarna. Min tremänning Minna var en av dem som fick utstå mycket från 6 års ålder på grund av leukemi och då startade hennes föräldrar tillsammans med andra föräldrar andra det som idag är Barncancerfonden.  http://www.barncancerfonden.se/Behallare/Tidning/Tidigare-nummer/2009/Barn--Cancer-609/Special/Sjukhusledningen-Karolinska-i-Solna-1979-Dom-dor-ju-i-alla-fall/ Milles fond kan du läsa mer om här: http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Milles-Fond-3/ 

Körlederskans kort :-)

Vi har ikväll haft vår sista körövning (i Sverige) för terminen och då brukar vi alltid uppvakta vår kära körlederska med en blomma. Jag passade förstås på att få göra ett kort :-)
Eftersom kören nu ska på körresa över Kristihimmelsfärdshelgen till Italien så fick det bli en krukväxt, vi tyckte vi var smarta som tänkte till lite där :-)

Det här kortet fick hon, har tyvärr ingen bild på den fina blomman.

trishutter-card

RSS 2.0