Korsettväska och hjärta

Ja då har jag varit i farten igen. Kvällar och nätter kommer jag igång med mitt pysslande tydligen :-) En grej till som jag såg på mässan i Uppsala och i Scrapdrakens monter var en korsettväska. Den var helt fantastiskt fin! Jag har letat på nätet efter en beskrivning och hittade en engelsk sida där de säljer beskrivningen. Så igår kväll slog jag till på den, nätshopping igen med andra ord, moahaha! Det är en PDF-fil som man laddar ner från deras hemsida.

Jag använde mig av röd kartong, nästa gång ska jag nog använda mig av ett smidigare papper men jag trodde det skulle vara bra med ett stadigt material. Jag hade lite sjåigt med hur jag skulle få mallen att hamna på mitt papper men klippte ut den som man gör när man syr kläder och fäste med dots. Har någon tips på hur man lättare arbetar med mallar så är jag tacksam. Dotsen fäste lite för bra också och drog bort lite av ytan på kartongen.
Det var pillrigt arbete men det var kul! När jag väl fått ihop korsetten så kom jag underfund med att spetsar och sånt, det har inte jag. Jag har massor med olika band med babytema osv men inga snygga spetsar. Jo breda bomullsspetsar har jag ett par stycken men den här korsetten är inte stor och behöver tunna fina spetsar. Jag tog tillslut i alla fall ett smalt svart band för snörningen i bakstycket och sedan kantade jag med röda band runt kanterna på korsetten och satte en silverfärgad ros i dekolletaget. Sist av allt satte jag dit axelbanden/handtagen. Jag blev ganska nöjd med resultatet ändå för att vara mitt första försök.
Så här blev den:


På sista bilden där min hand är med så kan man få lite begrepp om hur liten den är och hur pillrigt det var att få till kuporna :-)

En annan sak som jag snubblade över på någon hemsida är en hjärtformad väska med hållare. Den testade jag att göra i natt. Nu är den inte riktigt klar och jag är inte helt nöjd med den men jag visar den ändå. Att klippa med sax och vara vänsterhänt är inte alltid så lätt. Jag måste nog leta rätt på en bra pysselsax för vänsterhänta för det är svårt att få till en jämn och fin klippning. Så här ser hjärtat ut än så länge, det går alltså att lyfta ur hjärtat ur hållaren.Min plan är att sätta någon slags spets eller liknande längst upp runt hjärtkanterna, men som sagt, jag har ju inget sånt. Än. Sa jag att jag nätshoppat lite? Inte, jo efter att ha gjort korsetten och blivit frustrerad över bristen på material så nätshoppade jag lite mer. Så nu hoppas jag verkligen att det kommer lite spetsar och annat skoj till veckan :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Totalt antal besökare sedan 18 juni 2011: